Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Cayenne Turbo S umí stejně dobře v terénu i na silnici (video)

Jan Mička
Diskuze (11)
Ne nadarmo je Porsche Cayenne nejprodávanějším modelem značky. Nejnovější video ukazuje, že umí stejně dobře na silnici i v terénu.

Přestože se většina majitelů Porsche Cayenne se svým vozem do terénu jen tak nepodívá, klidně by mohla. Nejnovější video, během kterého projíždí nejsilnější verze Turbo S jedním z výcvikových terénních okruhů v Silverstone parku, to dokazuje. Za volantem sedí Gordon Robertson, jedna z hlavních postav Porsche Experience centra, které sídlí právě v útrobách nejslavnějšího britského okruhu. Vůz v jeho rukou zvládá krkolomná stoupání, klesání a také průjezdy úseky, kde je vystaven značnému bočnímu náklonu. Porsche Cayenne projíždí bez ztráty kytičky i na silničních pneumatikách s nízkým profilem.

O výkonech na silnici potom nemusí být ani řeč. Nejsilnější verze Turbo S má pod kapotou vidlicový osmiválec o objemu 4,8 litru a výkonu 405 kW. Točivý moment 750 N.m jde na všechna kola, není však problém zvládat powerslidy. Díky výkonu přes 200 kilowatt na tunu zrychlí Turbo S na stovku za 4,5 sekundy, což je teritorium mnohem lehčí Carrery S. Zájemce může v první fázi zastavit jen vysoká základní cena. Vůz se u nás prodává od 4,21 milionu korun.

Jan Mička
Diskuze (11)
Avatar - white label
17. 11. 2013 18:52
Re: Terén
Takže jsem se trefil... Cayenne nemáš ("po určitých zkušenostech") rád, a než to na rovinu napsat jako (další) "argument", tak je lepší psát o něm "originálně" jako o Gayenne. A originální to pochopitelně být musí, když něco "obdobného" dělá originálně i originální Clarkson v originálním Top Gearu. ;-)
Mimochodem co má společného případný "Kokster/Cokester" s nárážkou na sex. orientaci, tedy tak jako ve tvém případě ("Gayenne")?
Ve zdejších diskusích se poměrně běžně vyskytují podobně "originální" hanlivé "přezdívky" (takže nejsi první ani poslední u koho se nad tím pozastavuji), na tvoji obhajobu přiznávám, že bývají obvykle primitivnější, ale princip zůstává stejný (hanlivý), zvlášť když je v podtextu nějaká narážka na sex. orientaci apod.
Jinak s tvými sympatiemi k hranatému (možná je pro tebe "hrana(tost)" naopak symbolem ryzí mužnosti) RR nemám sebemenší problém, jen mi z vašeho dialogu přijde celkem jasné, že _MT_ není tolik svázán předsudky vůči těmto "skororivalům".

P.S. originální:
původní, nezávislý na žádném vzoru, samostatný, osobitý, neobvyklý, zvláštní...
17. 11. 2013 16:35
Re: Terén
áno pán seriózny....proste cayenne nemám rád po určitých skúsenostiach..niekto napríklad volá boxster kokster a pod....dalej som sa k jednotlivým autám vyjadril dosť normálne si myslím takže skús si prečítať aj to a nie len jedno slovo..

proste mne Range pripadá mužnejší za to z Cayenna mám pocit že je skôr ženskejší...je to môj názor ale nevadí....

aj Clarkson volá Boxster kokster a má snáď nejaké problémy s orientáciou??? proste som to tak pomenoval ale zvyšok bola absolútne normálna výmena názorov..tak si proste nájdi niečo iné a nerieš tu *****iny ;-)
Avatar - white label
17. 11. 2013 00:34
Re: Terén
Těžko se seriózně diskutuje s někým o něčem, o čem sám píše s pubertálními předsudky, např. opakovaně píše o Cayennu, jako o "Gayennu".
To pak logicky vypadá spíš na nějaký problém se sexuální orientací (ať už jeho, nebo někoho z jeho okolí), než problém týkající se konkrétního vozu.
16. 11. 2013 23:22
Re: Terén
Mimochodem, Autocar testoval Cayenne na Michelin Pilot Sport v offroad centru, kde testovali RRS. A projel. Na takových pneumatikách je to slušný výkon.

Každý máme rozdílné chutě (/ potřeby/ priority). Pro mne je Cayenne dostatečně pohodlný. Mohl by být luxusnější. Z Range Roverů preferuji většího. Ale pořád jsme si úplně nesedli. Něco tomu chybí. Hlodají mě ty drobné vady.

V těhle výškách je tolik dobrých aut, nejradši bych je měl všechny. :-) A pokud jde o SUV, má přijít Jaguar a Maserati. Takže jsem zvědavý. Doufám, že nepostaví nějaké leštěnky.
16. 11. 2013 22:38
Re: Terén
to je pravda-...z tej dvojice by som ale aj tak bral Rangieho...nie je len kvôli jeho schopnostiam v teréne ale kvôli tomu že čo sa týka komfortu a celkového pocitu z auta tak podla mňa naňho nič nemá...gayenne je síce rýchlejší ale narovinu si povedzme kto dnes na dnešných cestách a pri tolkých policajných hliadkách bude jazdiť na plný plyn..