Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz GLA a GLA 45: Facelift s prvky fitness

Michal Fokt
Diskuze (6)
Trojcípá hvězda v Detroitu omlazuje crossover GLA včetně ostré verze AMG 45. Podle rétoriky výrobce prošly "fitness programem".

Stuttgartská automobilka přivezla do Detroitu faceliftovaný kompaktní crossover GLA a jeho sportovní verzi 45. Vůz dostal úplně nový přední nárazník a masku chladiče s otvory v lamelách, změny se docela vydařily. Záď naproti tomu působí naopak decentněji a svítilny mají tmavou optiku. Mercedes-Benz těmto změnám říká "fitness programme".

Interiér benefituje ze 360stupňového kamerového systému, zobrazovaného na osmipalcovém displeji, nového čalounění, drobných změn některých ovladačů, popřípadě kůže a pravých dřevěných nebo karbonových dekorů. Přikoupit lze Night Package s 18" koly, černými lemy otvorů v upraveném nárazníku a lyžinami, přední nárazník ale působí poněkud... divoce. Novinkou jsou též LED světlomety. Přibyla také nová verze GLA 220 4Matic s výkonem 135 kW a točivým momentem 300 N.m.

Mercedes-AMG GLA 45 4Matic se změnil jen minimálně a i nadále zůstává nejpohlednějším modelem řady. Z dvoulitrového turbomotoru dává výkon 381 k (280 kW) a točivý moment 475 N.m, což stačí na zrychlení na stovku za 4,4 sekundy, sedmistupňová dvouspojka navíc dostala kratší zpřevodování třetího až sedmého kvaltu, aby se zlepšila akcelerace ve vyšších rychlostech.

Michal Fokt
Diskuze (6)
29. 4. 2017 00:35
Pre koho je takéto auto?
Obzeral som tento crossover, len som nepochopil, pre koho ho vyrobili. Že by v Nemecku žili trpaslíci? Posadil som sa za volant, a keď som si chcel nastaviť sedadlo, zistil som, že by som potreboval dieru v streche, aby som sa tam mohol posadiť (mám 180 cm, že by som bol až taký vysoký?). Ešte som chcel skúsiť zadné sedadlá, ale už pri pohľade na ne som to vzdal... Keby mala VITARA taký rázvor ako toto čudo, asi by sa v nej dalo aj prechádzať. Nechápem... :-! , keby to spravili o trochu väčšie, čomu by v tom MERCEDES-ovom portfóliu konkurovali? Nedáva mi to logiku...
Avatar - twistedTSD
10. 1. 2017 17:37
Re: fitness program
Já mám jasno v tom, že GLA by mi do garáže nesmělo za žádných okolností.
Avatar - maxi!
9. 1. 2017 21:34
Re: fitness program
to by tiez pomohlo!!! ;-)
Avatar - praděda7
9. 1. 2017 20:00
Re: fitness program
.....chtěls snad napsat pěkně bohatý.... ;-)
Avatar - Machýrek
9. 1. 2017 19:15
Re: fitness program
Mercedes v posledni dobe opakovane pozitivne prekvapuje :yes:
Stran GLA akorat nemuzu rozchodit ploutve na kapote, ktery v noci hazej protivny odlesky a v interieru pouziti komponenty jeste z doby Jurskyho parku, myslim ten panylek s koleckem uprostred. Tyhle dve veci mely jit v ramci fitnessu do prde*e. Jinak paradni auto :yes: