Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: Rekordní objednávka na 950 autobusů Citaro

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz dodá až 950 městských autobusů modelové řady Citaro společnosti Berliner Verkehrsbetriebe. Ta je největším dopravním podnikem v Německu.

Mercedes-Benz oficiálně uvádí, že smlouva na dodávku až 950 městských autobusů, kterou uzavřel se společností Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) představuje největší jednorázovou objednávku vozidel modelové řady Citaro a zároveň i největší objednávku, kterou kdy udělal německý dopravce.

Rámcová smlouva mezi divizí Daimler Buses a provozovatelem hromadné dopravy v německém hlavním městě zahrnuje dodávky 600 kloubových autobusů a 350 dvounápravových autobusů modelové řady Citaro.

BVG má vozidla přebírat postupně v následujících letech a Daimler Buses má tomuto dopravci dodávat autobusy modelové řady Citaro s motory splňujícími aktuální emisní normu Euro 6 a vyšší.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) vznikl v roce 1992, když došlo ke spojení dvojice tehdejších dopravních podniků zastupujících západní a východní Berlín, ale kořeny společnosti sahají až do roku 1929, kdy došlo na sloučení řady menší soukromých firem v jednu velkou, obsluhující celé město.

V současnosti provozuje BVG na svých 154 autobusových linkách téměř 1400 autobusů, z nichž aktuálně více než 300 nese značku Mercedes-Benz. V roce 2017 autobusy tohoto dopravce přepravily přes 441 milionů cestujících.

Autobusy koncernu Daimler AG mají v Berlíně více než stoletou tradici. Již v roce 1905 využívala vozidla z produkce tehdejší Daimler Motoren Gesellschaft společnost Allgemeine Berliner Omnibus Aktien Gesellschaft (ABOAG), která je jedním z předchůdců dnešní BVG.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)