Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz Sprinter odhaluje svůj interiér

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
Mercedes-Benz Vans zveřejnil první fotografie interiéru nové generace lehkých užitkových vozidel řady Sprinter, jejíž prodej se má rozběhnout v příštím roce.

Ve své současné podobě se Mercedes-Benz Sprinter představil na jaře roku 2013 s přepracovaným designem a především novými pohonnými jednotkami, splňujícími emisní normu Euro VI.

Vedle vzhledu a motoru zaujal modernizovaný Sprinter při svém představení i pěticí nových asistenčních systémů, z nichž nejzajímavějším je Crosswind Assist, který pomáhá zvládnout poryvy bočního větru a je součástí standardní výbavy.

Výroba Sprinteru v jeho aktuální podobě byla zahájena 1. července 2013 a v současnosti se Mercedes-Benz Vans připravuje na uvedení nové generace. V souvislosti s tím byla již na jaře roku 2015 potvrzena výstavba zcela nového závodu v Charlestonu v Jižní Karolíně a v dubnu letošního roku Volker Mornhinweg, ředitel divize Mercedes-Benz Vans, potvrdil investice ve výši 150 milionů amerických dolarů do výroby nové generace modelové řady Sprinter v Argentině.

Mercedes-Benz Vans na tyto informace navázal koncem letošního září první oficiální skicou nové generace řady Sprinter, odhalující, že její design bude vycházet z konceptu Vision Van z loňského roku a zároveň svými předními partiemi navazovat na linie aktuálních osobních vozů značky Mercedes-Benz.

Kromě skici potvrdil Mercedes-Benz Vans prostřednictvím tiskové zprávy, že nová generace řady Sprinter vstoupí v Evropě na trh v první polovině roku 2018 a následovat bude postupné uvádění i na další světové trhy.

Mercedes-Benz Vans na skicu exteriéru nové generace modelové řady Sprinter a informaci o jejím uvedení na trh nyní navazuje odhalením její palubní desky. Ta se svým členěním přibližuje aktuálním osobním vozům značky Mercedes-Benz a pozornost přitahuje především rozměrným displejem multimediálního systému, který rámují kruhové výdechy ventilace, či téměř jako ze sportovního vozu převzatým tříramenným volantem.

Vedle představení palubní desky nové generace modelové řady Sprinter uvádí divize Mercedes-Benz Vans, že její vlajková loď naváže na dosavadní provedení širokou paletou nabízených konfigurací a v nabídce nebude chybět ani čistě elektřinou poháněné provedení, které má být uvedeno v roce 2019 a navazovat na nedávno představený model eVito.

Nová generace modelové řady Sprinter pak má zaujmout i službami Pro Connect Services, umožňujícími jednoduchou komunikaci mezi správci vozových parků a jejich řidiči i sledování polohy vozidla na trase a řady provozních údajů v reálném čase.

Mercedes-Benz Sprinter ve své první generaci debutoval v roce 1995 a od té doby se prodalo více než 3.300.000 vozů v nejrůznějších verzích. Mercedes-Benz uvádí, že v současnosti je prodáváno několik tisíc variant ve 130 zemích.

Výroba Sprinteru v současnosti probíhá v závodech v Düsseldorfu a Ludwigsfelde v Německu, v Charlestonu v severoamerické Jižní Karolíně, v González Catanu v Argentině, ve Fuzhou v Číně a v Nižním Novgorodu v Rusku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (8)
5. 12. 2017 20:27
Re: komu bude vadit tablet nech kupi toto...
Dizajnéri asi už vymreli... Tí, čo navrhujú takéto obludnosti, to možno robia z pomsty, lebo sú málo platení...
5. 12. 2017 19:31
Re: komu bude vadit tablet nech kupi toto...
Blicí kyblík je zdarma nebo za příplatek?
5. 12. 2017 18:08
komu bude vadit tablet nech kupi toto...
[odkaz]
Avatar - wakantanka
5. 12. 2017 17:16
Re: "Tablet"
Mam taky pocit ze v serii to nebude a to co pustili do sveta je to naj co v Sprinteri bude mozne mat. Zaklad bude nejake 1DIN radio a policka. :-)
5. 12. 2017 16:00
Re: "Tablet"
Za mě taky katastrofa. Možná za příplatek bude ten displej nacvakávací ať jde snadněji sundat a vyhodit do kontejneru