Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Clubman Vision Gran Turismo: Také Oxford vzdává hold videohře

Michal Fokt
Diskuze (0)
Mini rozšíří řady značek, které vytvoří pro nejnovější vydání hry Gran Turismo virtuální sporťák. Půjde o extrémně přepracovaný kombík Mini Clubman.

Za poslední rok jsme viděli už celou řádku projektů ze série Vision Gran Turismo od různých automobilek, jejichž cílem je oslavit výročí hry Gran Turismo od Sony. Nejnovějším přírůstkem je Mini Clubman, byť zatím pouze ve formě skic. I ty ovšem naznačují, že ačkoli auto základními rysy připomíná britské supermini, méněcenně se vedle mnohem extrémnějších virtuálních kreací cítit nemusí.

V charakteristické karoserii se nad přední nápravou ukrývá blíže neurčený motor o výkonu 395 koní (290 kW), mohlo by pochopitelně jít o extrémní úpravu standardní přeplňované šestnáctistovky, který v kombinaci s pohonem všech kol All4 zajistí kombíku zrychlení z nuly na stovku za 3,5 s a rozjede jej na rychlost 290 km/h.

Agresivně stylizovaná čtyřdveřová karoserie disponuje celou řadou nasávacích otvorů a výdechů, nechybí ani pořádný přední splitter a zadní difuzor, střešní křídlo a pár pořádných koncovek výfuku. Vůz dostane do vínku dvaadvacetipalcová kola, diodové světlomety a lak Cyber Silver.

Michal Fokt
Diskuze (0)