Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini Paceman Concept: Sériová výroba potvrzena

David Bureš
Diskuze (1)
Prodej třídveřového SAV by mohl začít příští rok.

Koncept Mini Paceman, představený na detroitském autosalonu, dostane sériovou podobu. Uvedl to pro Automotive News Ian Robertson, šéf prodeje BMW, pod které automobilka Mini spadá. Během následujících měsíců se dozvíme, kdy přesně to bude.

Zvláštností je, že Ian Robertson rovněž řekl, že se sériová verze studie Mini Paceman dostane do sériové výroby po modelech Mini Coupé a Mini Roadster, které se začnou vyrábět ještě letos, respektive příští rok.

Paceman Concept má stejné rozměry jako 4,11 metru dlouhý Countryman a v exteriéru využívá stejných designových prvků. Designéři propojili vzhled Countrymanu rysy kupé, jako je klesající střecha nebo rozšířené zadní blatníky. Další vzhledové úpravy zahrnují specifický design 19palcových kol nebo přídavné otvory v nárazníku.

Podle Robertsona nebude sériová verze Pacemanu totožná s představeným prototypem. Jeho základní proporce ale budou zachovány.

V letošním roce prodalo Mini ve Spojených státech 45.000 aut. Ian Robertson doufá, že v příštím roce Mini trhne prodejní rekord.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - Typhoon
12. 1. 2011 22:45
Krása
Paceman Concept - krásný design, zvláště předek. Úplný opak k žabožroutům (kromě Citroena) nebo korejcům, kteří dělají světlomety naležato, od předu až po A-sloupek.