Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini: Tři stylovky pro kempaře

David Bureš
Diskuze (6)
Pro některé cestovatele je nutné být stylový i o dovolené. Mini takovým zákazníkům naznačuje, jak by mohlo vypadat jejich vysněné auto.

Mini prezentuje hned tři různé pohledy na vozidlo pro kempaře a cestovatele. Britská značka nicméně tvrdí, že v současnosti výrobu obytného přívěsu Cowley a konceptů Clubvan Camper a Countryman All4 Camp neplánuje.

O Clubvanu Camper Mini tvrdí, že je nejmenším luxusním obytným vozem na světě. Nákladní prostor výchozí dodávky vyplnila postel a malý, vysouvací kuchyňský kout, jehož součástí je sporák nebo chladnička.

Ve výbavě Clubvanu Camper nechybí ani televize, navigace nebo dokonce malá sprcha s nádržkou na vodu umístěnou pod podlahou.

Countryman All4 Camp je určen pro dobrodružnější povahy. Po vzoru offroadů známých z dobrodružných expedic je toto SUV vybaveno stanem umístěným na jeho střeše. Mini tvrdí, že toto řešení by mohlo být použito i u třídveřového hatchbacku nebo kombi Clubman.

Stan je během jízdy zabalen do úložného boxu na střeše auta, po jeho rozložení mohou uvnitř přenocovat dvě osoby.

Trojici řešení pro kempaře uzavírá obytný přívěs Cowley, který je pojmenován po městě nedaleko Oxfordu, kde sídlí továrna Mini. V přívěsu mohou přespat dvě osoby, které dále mohou využít plynový sporák s dvěma hořáky, nádržku na vodu s umyvadlem, lednici, rádio nebo televizi. O napájení spotřebičů se stará baterie, kterou je možné dobíjet pomocí solárních panelů.

Přívěs ve tvaru kapky váží méně než 300 kilogramů a je jen o 12 cm širší než Mini Clubman. Posuvná okna bočních dveří mají připomínat původní Mini, které takovými okny disponovalo do roku 1969.

Výroba dvou konceptů a přívěsů sice není na pořadu dne, nezapomeňme ale na to, že se chystá nová generace vozů Mini. A pro chystaná auta by už stan na střeše nebo stylový obytný přívěs mohly být klidně nabídnuty.

David Bureš
Diskuze (6)
Avatar - PeterLuk
22. 7. 2013 18:01
Re: Karavan sa vyrába
Hmm, presnú cenu neviem. Boli na Bratislavskom autosalóne a cena bola túším niak 3000 - 5000 eur, neviem presne, už si nepametám.
Avatar - dr.biker
22. 7. 2013 14:10
Re: Karavan sa vyrába
Díky za odkaz, některé karavany jsou opravdu povedené. Na kolik si výrobce cení takové karavany? Cen jsem si nikde nevšiml.
Avatar - PeterLuk
22. 7. 2013 13:57
Karavan sa vyrába
[odkaz]
Avatar - dr.biker
22. 7. 2013 13:46
Re: kreacie pekne
To máš sice pravdu, ale pokud si pořídíš obytný vůz (pokud na něj vůbec máš), tak můžeš mít problémy při návštěvě historických center měst a obecně s parkováním. Obytný vůz je zkrátka docela velké auto, řešením by bylo pořídit si Smarta do kufru a obytný vůz nechat v kempu. >:D
Ale pokud si pořídíš stylový obytný přívěs za Mini, tak přívěs můžeš nechat v kempu a autem vyrazit kamkoliv. Zdá se mi to jako elegantní řešení pro mladý pár, který občas jezdí na delší cesty po Evropě a kteří spávají v kempech. Ten obytný přívěs vypadá fakt dobře a použitelně. To samé platí i o stanu na střechu, kdy odpadají problémy se skládáním stanu a dokonce spíš v bezpečné výšce, takže tě neobtěžují zvířata při spaní v divočině. Ideální pro outdoorové nadšence. :-)
Avatar - 3_diamanty
22. 7. 2013 10:10
kreacie pekne
:yes:

ale kto to mysli s kempovanim skutocne vazne a realne tak si urcite skor kupi toto:
[odkaz]

ale uznavam ze mini je v tych kreaciach pekne .. vyzera to ako lego hracka , na oko pekne :yes: