Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Mini: Zahájení výroby je blízko

David Bureš
Diskuze (5)
Třetí generace novodobého Mini použije novou platformu UKL. Nabídka britské značky se dále rozšíří.

Továrna Mini v Oxfordu se už připravuje na zahájení výroby nové generace třídveřového hatchbacku Mini s interním označením F56. Automobil by měl být oficiálně představen v druhé polovině roku.

Již od příštího týdne bude probíhat školení pracovníků z výrobní linky, které je připraví na výrobu nového auta. Krátce poté se začnou vyrábět první předprodukční vozy.

V oxfordské továrně budou po boku nového Mini ještě nějaký čas (hovoří se až o dvou letech) vznikat i modely Mini současné generace, a to do té doby, než budou nahrazeny svými nástupci. V budoucnu bude modelová řada této britské značky čítat až 10 modelů.

Všech osm aktuálních modelů bude nahrazeno s tím, že Countryman se má stát plnohodnotným SUV s vyšší světlou výškou. Vyrůst má také kombi Clubman, zatím není jisté, zda si zachová současné řešení se třemi bočními dveřmi.

Novinkami v nabídce se mají stát pětidveřový hatchback a malé MPV. Dříve se spekulovalo také o sedanu.

Základem budoucích Mini se stane nová platforma UKL s pohonem předních kol, kterou použijí i některé menší modely značky BMW. Budoucí Mini mají navíc dostat i nové motory – 1,5litrové benzinové a dieselové tříválce.

Třetí generace novodobého Mini se má podle šéfa oxfordské továrny Franka Bachmanna od druhé poloviny roku 2014 vyrábět i v Nizozemí, v závodu Nedcar, který byl postaven na začátku devadesátých let díky zdrojům Mitsubishi, Volva a holandské vlády. V současnosti tuto továrnu vlastní výrobce autobusů VDL.

Výroba v Holandsku je podle vedení Mini nutná kvůli očekávanému zvýšení produkce spojeným s rozšířením nabídky.

Výroba Countrymanu a Pacemanu bude následující dva roky pokračovat u firmy Magna Steyr v rakouském Grazu, poté by se však měla přesunout jinam.

David Bureš
Diskuze (5)
2. 4. 2013 08:52
Re: Interier
Se museli zbláznit, zlatá Fábie.
1. 4. 2013 21:09
Re: Interier
Fabia hradra! >:D >:-[]
1. 4. 2013 18:57
Interier
[odkaz]
Avatar - cri-cri
1. 4. 2013 18:34
parada
uz se tesím na oficilani prestavení, jen pro mě prosím jednu prodlouzenou verzi i s bazenem jak je zde [odkaz] :-)
Avatar - 3_diamanty
1. 4. 2013 17:29
dokonala ukazka
ako sa to ma dnes robit...... zoberieme legendu ako MINI alebo F500 a z toho spravime dalsich 10 roznych variacii ( kombi, SUV, MPV, kupe ) a uspech je na svete :yes:

skoda ze niektore znacky ktore su v krize ako alfa romeo alebo lancia ci seat nevyuzivaju tuto fintu, aj ked seat asi z minulosti velmi tazit nemoze to je pravda ....