Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Mirage 2017: Atraktivnější vzhled a lepší motor

Michal Fokt
Diskuze (5)
Japonský subkompakt Mirage prochází na americkém trhu modernizací, předznamenávající změny i u evropského modelu Space Star.

Mitsubishi se rozhodlo poměrně radikálně změnit filozofii svého malého modelu. Colt nejprve přejmenovalo na Mirage, aby následně změnilo rozhodnutí podruhé a v Evropě přešlo na pojmenování Space Star, zatímco Amerika, kde zatím malá auta nemají zrovna na růžích ustláno, zná japonské supermini jako Mirage.

A právě tamním zákazníkům Mitsubishi v rámci losangeleského autosalonu ukazuje specifikaci modelového roku 2017, která přináší řadu vylepšení, která budou nejspíš následně aplikována i na evropský Space Star. Prcek od tří diamantů má pozměněné nárazníky, výraznější masku chladiče a přepracované světlomety. Dostal ale také novou kapotu, mlhovky, zadní spoiler, chromové zdobení a nový design hliníkových kol.

V kabině vidíme nový volant, přepracovaný přístrojový štít a vylepšené čalounění. Bude možné pořídit 300W audio Rockford-Fosgate nebo infotainment, kompatibilní se systémy Android a Apple. Mirage ale bude těžit i z tužšího odpružení s kvalitnějšími tlumiči, ale i větších brzd, vyrobených z lepších materiálů.

Důležitou změnou prošla tříválcová dvanáctistovka. Díky nové vačkové hřídeli a dalším úpravám nyní disponuje výkonem 58 kW (+ 3 kW), točivý moment zůstal na 100 N.m. Ale to není pro nás až tak důležité, v Evropě se vůz nabízí s litrovým motorem. Poměrně výrazné změny mají svůj důvod, Amerika Mirage přijala, s měsíčními prodeji kolem 1200 kusů je o něj větší zájem, než o Yaris (nebo třeba v posledních měsících i Golf) a další konkurenti se s prodejními čisly pohybují jen o málo výš.

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - twistedTSD
20. 11. 2015 08:22
Re: Mirage
Ano, Mirage se u nás začalo nabízet pouze v rámci individuální poptávky. A souhlasím s Eurem, působí zastaraleji než 10letý Colt.
Avatar - 3_diamanty
19. 11. 2015 19:10
mne sa moc paci
vyhoda spacestaru je ze je lahky zivy... jednoduchy a kompaktny.... je to take mestske sikovne zihadlo... ktore na bezny mestky den nema chybu..... pride mi to nieco podobne ako celerio od suzuki ale celerio je predsa len este o maly kusocek mensie... ak sa nemyslim tak spacestar ma razvor na urovni felicie ( to je len o 2cm menej ako sucasna fabia ) ... co predsa len nie je zase az tak malo a nie je to az take malicke mini ako sa na fotkach zda ;-) ... kludne by som ho velkostne porovnal aj s microu od nissanu ... ktora je defakto uz v malej triede
19. 11. 2015 19:08
Re: Mirage
Mate vsichni po minusu od Ady
Avatar - TeeJay
19. 11. 2015 18:00
Re: Mirage
Nevím, jestli mám dobré info, ale v CZ se Mirage vůbec neprodává, což mě tedy překvapuje. Ale rozhodně mi nechybí, dělá na mě přesně tentýž dojem. Další Suzuki. :-O
Avatar - euro89
19. 11. 2015 16:58
Mirage
Osobně mě Mirage/Space Star nijak neoslovuje. Působí na mě jako auto pro rozvojové trhy a až se docela divím, že se úspěšně prodává i na mnoha západních trzích. I tady v Německu jich vídám překvapivě dost, zatímco v ČR si nepamatuji, že bych ho někdy potkal... Na mě však působí zastaraleji a hlavně levněji, než poslední generace Coltu. Mitsubishi bývalo mojí nejoblíbenější japonskou značkou, tuhle roli v poslední době suverénně převzala Mazda, ale přál bych i třem diamantům návrat k autům, které člověk "prostě chce mít doma".