Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizované Porsche 911 vyfoceno v Praze

Jan Mička
Diskuze (21)
Současná generace Porsche 911 se brzy ukáže v modernizované podobě. Jeden z testovacích exemplářů byl vyfocen v Praze.

Aktuální Porsche 911 s označením 991 je na trhu od roku 2011 a na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem uvidíme jeho modernizovanou verzi. Jeden testovací exemplář zavítal také do Prahy, kde jej zachytil pohotový kolemjdoucí.

Fotografii zveřejnil na svém profilu na facebooku uživatel Cossie670, a jak vidno, změn bude poměrně dost. Podle odhadů by se mělo jednat o standardní Carreru, která dostane přepracovaný zadní nárazník, středem vedené koncovky výfuku a lehce pozměněnou grafiku svítilen. Zajímavostí je kryt motoru s výraznými svislými lamelami – vůz totiž dosud měl plastičtější vodorovné lamely.

Změna vzhledu je jedna věc, v rámci faceliftu by však vůz měl v hojné míře přistoupit k přeplňovaným motorům. Dosavadní informace hovoří o šestiválci 2.7 Turbo s výkonem 300 kW pro Carreru, a podobně na tom bude i Carrera S. Poctivá atmosféra by měla v aktuální generaci zůstat jenom verzím GT3 a GT3 RS, příští vydání s kódovým označením 992 (dorazí před koncem dekády) však bude kompletně přeplňované.

Automobilka si od rázného kroku slibuje snížení průměrné spotřeby paliva. Než ale dosud velmi vážené označení Turbo ztratí svou prestiž, řekneme si něco o stávající variantě GTS s božským atmosférickým šestiválcem o objemu 3,8 litru. Vůz jsme totiž nedávno otestovali a výsledek přineseme v příštích dnech.

Jan Mička
Diskuze (21)
Avatar - pallas
20. 7. 2015 03:16
Re: Co je tom modernizovane?
tu si ho pozri [odkaz]
Avatar - Hammunasakra
17. 7. 2015 22:12
Re: No nevim
Jj vidim to stejně :yes: :-)

Trochu mě překvapuje ta obava o Lexus?
Avatar - Dzakobo
17. 7. 2015 21:01
Re: No nevim
Jj, minulé Camaro mi přišlo zvenku moc hrubé, ale toto je pecka. Maximum požitku za málo peněz, i do budoucna.

Před Lexem smekám, ale dlouhodobá spolehlivost a hlavně provozuschopnost (bez servisu rozvodů apod.) asi určitě nové Camaro nepřekoná.
Avatar - Hammunasakra
17. 7. 2015 20:44
Re: No nevim
Docela mě bere i poslední verze V85.0 v Lexus RC-F ale co sem čet o novym Camaru tak to vypadá na hodně auta za docela málo peněz. K tomu motoru není co dodat :yes: :-)
Avatar - Dzakobo
17. 7. 2015 20:15
Re: No nevim
Jenže jsem se nebavil pouze o motorech, ale spolehlivosti auta jako celku. A pokud bych se měl zaměřit na motor, tak tu 6,2 V8 těžko něco překoná ;-) .