Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný VW Amarok se představuje na prvních skicách

David Bureš
Diskuze (6)
V rámci letošní modernizace se z Amaroku stane ještě luxusnější pick-up než dosud. Výrazně se promění jeho interiér.

Volkswagen Užitkové vozy bude v letošním roce pokračovat v obměně svých modelů. Zatímco loni firma představila nové Caddy a novou modelovou řadu T6 (Multivan a spol.), letos dojde na zbývající modely značky. Vedle nového Crafteru se dočkáme modernizovaného Amaroku, který se ukazuje již na prvních skicách.

Zveřejněné nákresy už naznačují, čeho se od inovovaného pick-upu dočkáme. Lehkou obměnou projdou přední partie, kde se objeví přepracovaná maska chladiče nebo jiný nárazník. Vzadu pak očekávejme novou grafiku koncových světel. Volkswagen se snažil udělat Amarok atraktivnější, aby nalákal zákazníky, kteří doposud kupovali SUV.

Výrazně se promění interiér. Zastaralý středový panel nahradí výrazně modernější provedení s novými výdechy ventilace a velkou dotykovou obrazovkou. Změní se také ovladače klimatizace, které se přiblíží aktuálním osobním Volkswagenům.

Změny v interiéru souvisí s tím, že Volkswagen se snaží udělat z Amaroku ještě luxusnější pick-up, který se více přiblíží klasickým SUV. „Je to nejvíce prémiový pick-up, který jsme kdy postavili,“ tvrdí šéf divize Volkswagen užitkové vozy Eckhard Scholz na adresu chystané novinky.

Vedle designových změn je jisté použití upravených turbodieselů, které splní normu Euro 6. Spekuluje se také o použití šestiválce, který podle názoru některých zákazníků v nabídce Amaroku chybí.

Více informací se o modernizovaném Amaroku dozvíme v následujících týdnech. Výroba vylepšeného pick-upu bude odstartována během léta, což bude 6,5 let od výstavní premiéry stávající verze. Na českém trhu se ale Amarok začal prodávat až na jaře 2011.

David Bureš
Diskuze (6)
21. 4. 2016 19:09
Re: 3.0 V6 TDI
to by vůbec nevadilo, nebylo-li by to dokonce lepší >:-[]
Avatar - AUDIRS6
21. 4. 2016 18:51
Re: 3.0 V6 TDI
To znie pekne - logicky. ;-)
Len v tom case uz budu v MB pracovat nie V6, ale R6 naftaky. ;-)
21. 4. 2016 18:48
Re: 3.0 V6 TDI
myslím, že bude - nebudou přece čekat, až jim zákazníky přetáhne příští rok pick-up řady X od Mercedesu - ten nabídne V6 určitě
Avatar - AUDIRS6
21. 4. 2016 18:27
Re: 3.0 V6 TDI
je to zatial len spekulacia ;-)
Aj ked aj ja som uz o tom zo zakulisia nieco pocul, ale nic nieje iste, kym to nebude ofiko. ;-)
21. 4. 2016 18:21
3.0 V6 TDI
konečně :yes: :yes: :yes: