Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mostro Di-Potenza SF22: Studie ve stylu Lamborghini jde do výroby

Diskuze (0)
Projekt italských studentů designu se dostane v USA do výroby.

Lamborghini Indomable je název designové studie, kterou vytvořili studenti Daniel Chinchilla a Albert Fernandez z institutu Scuola Politecnica di Design v Miláně. Projekt finančně podporovala sama automobilka a prostřednictvím Lamborghini Centro Stile poskytovala studentům i technickou podporu.

Tím by za běžných okolností celý projekt nejspíš skončil. Zájem o něj ale projevila firma 215 Racing z americké Pensylvánie. Odkoupila práva na design a již v příštím roce chce začít s výrobou auta, které nese typické rysy značky Lamborghini.

Automobil nabídne pod značkou Mostro Di-Potenza, model dostane název SF22. Tento kód odkazuje na stíhací letoun F22, znaky SF zároveň znamenají Street Fighter. Vznikne jen limitovaná série 50 kusů.

Nejzajímavější na tomto záměru jsou ale slibované parametry auta. Před zadní nápravou se má ocitnout dvakrát přeplňovaný osmiválec se základem od GM. Motor se suchou skříní se pochlubí rekordním objemem 9,4 litru – největší zdvihový objem má v současnosti přitom Bugatti Veyron (8,0 litru). Nezvyklý je také objem jednoho válce: 1,18 litru zdaleka překračuje obvyklých 0,5 litru na válec.

Veyron nechtějí Američané překonat jen velikostí motoru, ale i výkonem. Ten má dosáhnout 2000 amerických koní, tedy 2028 k, resp. 1491 kW. Točivý moment bude vrcholit hodnotou 2000 Nm.

S touto porcí se bude muset vypořádat šestistupňová sekvenční převodovka. Maximální rychlost má být 426 km/h, akcelerace z 0 na 100 km/h pouhých 2,5 sekundy.

Diskuze (0)