Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Muskovi dorazila vrtná souprava, začnou se hloubit tunely

Michal Fokt
Diskuze (11)
Elon Musk chce celému světu ukázat výhody tunelové dopravy a s jejím budováním začne na svém pozemku v Los Angeles co nevidět.

Šéf (mimo jiné) automobilky Tesla opakovaně tvrdí, že řešením přeplněných měst není přesun dopravy do vzduchu, jak to plánuje třeba taxislužba Uber a další firmy, ale vybudování tunelové sítě. Ta může mít podle jeho názoru až 30 pater pod zem a ulehčit tak ulicím. Jeho prvním plánem je přesvědčit úřady, aby mu povolily vybudovat tunel z ústředí SpaceX do bezprostřední blízkosti losangeleského letiště.

Ale zatímco tohle ještě bude předmětem jednání, na svém pozemku si může dělat, co je libo a s výstavbou tunelové sítě tedy začne v areálu SpaceX v Los Angeles. Nejprve ale založil společnost, která bude mít ražení tunelů na starosti. Pojmenoval ji The Boring Company a v jejím majetku už je první vrtná souprava, jejíž fotografii na internet umístil inženýr SpaceX Steve Davis.

Souprava provede první vrty na pozemcích SpaceX, patrně s cílem ukázat možnosti a přesvědčit úředníky, že budování tunelů (včetně trati Hyperloop) pod povrchem Los Angeles je opravdu dobrý nápad. Již v únoru se ve Space X rozjely první podzemní práce v podobě parkoviště a případného výchozího místa pro tunelovou síť. Uvidíme, jak Musk se svým nápadem dopadne...

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
2. 5. 2017 08:59
Re: ČR a SR paranoja
On hlavně pobírá dotace, což jsou státní peníze a nedobrovolně ho tak podpurují obyčejný lidi.

2) co je vizionářského na elektromobilu?

Vizionářské by byly baterie nové generace co se nabijí za 20 minut nebo vdrží 1000 km jízdy.

A jízdy tunely auty na podvozcích je nesmysl, kdo chce jet tunelem má tu metro. Funguje OK.
2. 5. 2017 07:34
Re: Elon Musk
Takže myslíš že Elon Musk dělá výhradně správná rozhodnutí ?
1. 5. 2017 19:08
Re: ČR a SR paranoja
S tym, ze by sa Musk angazoval v projektoch bez statnych dotacii to ale uplne pravda nebude, vsak?
1. 5. 2017 09:28
Elon Musk
Pánové, Elon Musk, to není jen Tesla. On toho má víc... Třeba SpaceX. Co řeknete na tuhle společnost? Taky tunel? A přistávání prvních stupňů raket, to je taky o ničem? Někteří lidé sedí na * a píšou na diskuzích, jak něco nejde a další to zase udělají...
1. 5. 2017 09:24
Re: Musk dostal další světoborný nápad
E.M. je eskamoter a investory hypnotizuje jako had kralika.

Jsem zvedav, jak bude splacet dluhy az splaskne bublina elektroaut.