Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MV Agusta a Pirelli představují Diablo Brutale 800 (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejnovější zástupce značky MV Agusta je oslavou spolupráce se společností Pirelli a nese jméno jejích pneumatik, do nichž je samozřejmě i obut.

MV Agusta spolupracuje s Pirelli již několik dekád a od roku 2011 míří její nové motocykly ke svým majitelům výhradně na pneumatikách této značky. Na oslavu tohoto partnerství a zároveň pro prezentaci nových pneumatik Pirelli Diablo Rosso III vznikla MV Agusta Diablo Brutale 800.

Základem pro tento jedinečný designový skvost, který je zároveň zárukou úžasných jízdních zážitků, je standardní MV Agusta Diablo 800, jejíž řadový tříválec o objemu 798 cm3 disponuje výkonem 85 kW (116 k) při 11.500 min-1 a točivým momentem 83 N.m při 7600 min-1.

MV Agusta Diablo Brutale 800 nemá ovšem přitahovat pozornost svým motorem, ale především svým designem. Červeně lakovaný trubkový rám zde doplňuje černá palivová nádrž s označením stroje vyvedeným červenou barvou. Ta se vedle rámu a nádrže objevuje i na předním blatníku a pod i za sedlem.

Rozhodně nepřehlédnutelné jsou červené boky pneumatik Diablo Rosso III, které Pirelli s touto barevnou úpravou vyrobilo přímo pro tuto MV Agustu. Rozměry použitých pneumatik jsou 20/70 ZR17 M/C (58W) vpředu a 180/55 ZR17 M/C (73W) TL vzadu.

MV Agusta Diablo Brutale 800 vznikla vlastně s jediným cílem, jímž je prezentace pneumatik Pirelli Diablo Rosso III. Ty mají představovat špičkové supersportovní pneumatiky, které vycházejí ze závodní tratí a jsou vhodné pro použití v běžném silničním provozu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)