Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na Nordschleife byl totálně zničen Koenigsegg One:1. Vrátí se rychlostní limity?

Jan Mička
Diskuze (18)
Koenigsegg One:1 je jedním z nejrychlejších superaut planety. Vyrobilo se jich pouze sedm, jeden exemplář však už má svůj život za sebou.

Pokud chcete zajet rychlostní rekord na Severní smyčce Nürburgringu, musíte do toho dát všechno a riskujete mnohem více, než jenom samotné auto. Bourat se tady dá v podstatě všude a už nejednou jsme se přesvědčili, že tyto bouračky mohou vypadat opravdu děsivě. Jenom si vzpomeňte na nedávné těžké nehody Renaultů Mégane RS, které se staly nedlouho po sobě. A to je jenom kapka v moři…

Jezdí zde tajné prototypy i sériová auta, některé produkční kousky ale mohou svou cenou klidně převyšovat maskované muly. Třeba takový Koengisegg One:1 – jeden ze sedmi vyrobených kousků, vývojový model s pořadovým číslem #00, je stále na prodej v britském dealerství SuperVettura Sunningdale za těžko uvěřitelných šest milionů dolarů, což je v přepočtu asi 147 milionů korun. A poroste na ceně – během snahy zajet rychlostní rekord Severní smyčky totiž padnul další kousek z velmi omezené série.

Pravděpodobně kvůli vlhké silnici ztratil pilot kontrolu nad vozidlem a po tečně ven ze zatáčky mířil do svodidel. Rána to musela být obrovská, vždyť hypersport za desítky milionů samotné zábrany překonal a skončil až za nimi! Pilot byl převezen do nemocnice a záhy byl zase propuštěn. Autu ale musela z okruhu pomoci odtahovka, celou cestu navíc bylo přikryto plachtou, aby následky děsivé nehody nebyly tolik na očích.

Snad včerejší incident nebude důvodem k tomu, aby se na Nordschleife znova vrátily rychlostní limity. Ty byly zavedeny v loňském roce po tragické nehodě v závodu VLN, od 2. dubna letošního roku ale byly zrušeny.

Jan Mička
Diskuze (18)
20. 7. 2016 10:31
Svodidla
Nejlepsi na tom je ta okamzita oprava svodidel :yes:
20. 7. 2016 07:29
Jak zničen?
Pošlete to do Polska a za dvy týdny bude jako z fabriky... Sakra si nevíte rady...
19. 7. 2016 21:08
Re: ÁLELŮJAH ZAS O JEDNU KRAKSNU MÉNĚ
Kharl tak ty potřebovat vyliskat jitrnicóó namočenóó v naftě ty blbóne jeden, páč máš v hlavě akorát jeden zavřené ventil ty nádražaků jeden
19. 7. 2016 20:47
Re: ÁLELŮJAH ZAS O JEDNU KRAKSNU MÉNĚ
Koenigsegg One:1 ??? 8-s 8-s 8-s 8-s 8-s Co je to za šunt?? To ještě žralo ropu?
NEHÁZEJTE TEN ŠROT DO PŘÍKOPU !! >:-[] >:-[]
ODPAD SE MÁ RECYKLOVAT !! [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
Avatar - Bully_
19. 7. 2016 20:36
Re: Myslím že se to spraví
Zalezi na tom, co nazves slovnim spojenim "spravi se to". Vymena skoro celeho auta s pouzitim nekolika malo nevyznamnych dilu z toho puvodniho vozu bych opravou moc nenazyval. Vsechny hlavni komponenty jsou na kasi.