Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na nový Range Rover si počkáte až čtyři měsíce

Jan Mička
Diskuze (15)
Poptávka po nových Range Roverech je velmi vysoká. Na nový vůz si počkáte až čtyři měsíce.

V minulém týdnu jsme psali o výrazném nárůstu prodejů vozů společnosti Jaguar Land Rover. Optimistická čísla však mají další dopad – výrazný objem poptávky, kterou továrna ve Velké Británii nestíhá pokrývat. Na nový Range Rover a Range Rover Sport si proto počkáte i 4 měsíce.

V rozhovoru pro server edmunds.com informaci zveřejnil Kim McCullough, viceprezident Land Roveru pro Severní Ameriku. Britská továrna Solihull jede v nepřetržitém provozu pět dní v týdnu, údržba strojů je prováděna přes víkend. Ani tak není možné vysokou poptávku včas uspokojit. Takto dlouhý seznam čekatelů je obvykle vlastní jen sportovním vozů, což rostoucí popularitu značky jen podporuje.

Poslední tvrzení lze navíc doložit čísly. Vozy Land Rover si v loňském roce pořídilo 348.338 zákazníků, což je o 15 % více než v roce 2012. Na optimistické bilanci má největší zásluhu Range Rover Evoque, nezaostaly ani modely Range Rover a Range Rover Sport, které se v České Republice prodávají od loňska.

Jan Mička
Diskuze (15)
Avatar - Midlosek
28. 1. 2014 16:58
To je toho,
na nový Ford Mondeo se čeká tři roky a na to staré současné jen půl roku (v listopadu v ČR registrovaných 51 vozů!) >:D >:D >:D
Avatar - flyboyeda
28. 1. 2014 16:30
Lepší čekat 4 měsíce, než se ho nedočkat nikdy
:-)
28. 1. 2014 13:20
Re: Nechápu
Fakticky jedine co v Anglii zbyva je financni sektor, ktery tahne cely zbytek ekonomiky. Proto se chteji Anglicani odtrhnout od zbytku UK, protoze Francii nebo Nemce bankovni sektor nezajima a jsou ochotni ho obetovat na oltar politickeho klidu zatimco Anglie bez financnictvi je Anglie kam bude OSN posilat potravinovou pomoc.
Avatar - EauRouge
28. 1. 2014 12:42
Re: Co je to za nesmysl?
Je to tak jak píšete. Stačí aby si člověk objednal něco co není zrovna showroomová specifikace a počká si i u relativně mainstreamového auta. Na svoje trojkový BMW jsem čekal nějakých pět měsíců, protože jsem nechtěl dvoulitrový diesel v bílem mpaketu.

Co se RR týče, tak tam je jasné, že je vetší podíl individualizovaných aut než u nějakého méně premiového výrobce. Což se podepíše na čekacím lhůtě když musíte každou druhou objednávku posílat do výroby. I když třeba minulá generace RR Sport se celkem hojně vykupovala rovnou z showroomu. Další faktor, který rozhodně neprospěl rychlosti výroby byl/je problém se skleněnou střechou. Ve Španělsku nestíhali uspokojit nápor objednávek, takže zpomalovali celý výrobní proces. Pokus o zrychlení výroby těchto střech se neblaze podepsal na kvalitě, tudíž tuto snahu rychle opustili.

Můj bratr si tím prošel se ziskem deseti načekaných měsíců, aspoň dostal nový modelový rok. tudíž mi přijdou čtyři měsíce jako zázrak. pokud je ta zpráva interpetovaná správně a není to jen vzkaz o tom, že je výroba O ČTYŘI měsíce pozadu.
28. 1. 2014 12:13
4 měsíce
Nooo obávám se, že já si na ten svůj budu čekat tak dlouho až se ho nedočkám >:-[] škoda RR mají našlapané vozítka :yes: