Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Na prodej jsou čtyři BMW M5 E34, pouze jako balíček!

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)
Stará BMW M jsou již často ceněným sběratelským artiklem. Nyní jsou na prodej čtyři zachovalé M5 E34, jedno kombi a tři sedany. Majitel je však prodává jen a pouze všechny najednou!

Toužili jste někdy po vlastnictví BMW od divize Motorsport? BMW M5 E34 možná nepatří mezi nejvzácnější a nejzajímavější vozy od tohoto výrobce, i tak má však charakteru na rozdávání. A právě tento automobil si nyní můžete koupit od jednoho britského sběratele. A to rovnou ve čtyřech různých variantách!

M5 generace E34 byla vždy poháněna točivým atmosférickým šestiválcem, lišit se však může jeho objem i použitá převodovka, jak dokazuje právě prodávaná čtveřice. Šedý kus z roku 1991 má pod kapotou slabší agregát o objemu 3,6 litru (315 koní) spojený s pětistupňovým manuálem, modrý automobil (1992) se světlým alcantarovým interiérem pak již má motor 3,8 R6, ale stále s pětikvaltem.

Druhý modrý sedan ročníku 1993 se světle šedou kůží uvnitř pak také disponuje motorem 3,8 se 340 koni, ale již s šestikvaltem. Vzácné kombi z roku 1994 má rovněž silnější motor, ale stále s pětistupňovým manuálem. Všechny stroje jsou plně pojízdné, se zaplacenou pojistkou a ve velmi dobrém stavu.

Cena za tuto sbírku činí 45.000 britských liber, tedy v přepočtu asi 1,7 milionu Kč. To znamená, že každý z automobilů vyjde na zhruba 425.000 Kč. To není málo, na druhou stranu sehnat takovouto sbírku zachovalým BMW M5 E34 se již jen tak nepoštěstí.

Ondřej Chamilla
Diskuze (0)