Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce BMW Z3?

Michal Fokt
Diskuze (18)
Mnichovská automobilka představí v Ženevě studii kabrioletu CS1. To je velice zajímavé, blíží se totiž čas modelové obměny roadsteru Z3…

Nový design automobilky BMW, který se poprvé předvedl na velmi diskutované řadě 7, jíž se vyčítá přílišná robustnost a těžkopádnost, se dále vyvíjí, a to zřejmě velmi úspěšně. Další ukázkou radikálního stylingu mnichovské firmy je totiž studie pozoruhodného kabrioletu CS1. Ten se vyznačuje výrazně hranatými tvary karoserie s výrazným přechodem boků v kapotu a víko zavazadlového prostoru. Přední světlomety mají stále kruhový průřez a po vzoru řad 5 a 7 i jejich svítící okraje, zcela nově pojatá však jsou však krycí skla. Přední nárazník ve stylu Ferrari na sériovém voze s vrtulí ve znaku těžko uvidíme, zato zadní partie se svítilnami vybavenými LED diodami vypadá, jako by již patřila sériovému automobilu. Z profilu přidávají studii na vzhledu osmnáctipalcová kola, obutá do pneumatik 215/45 vpředu a 235/45 vzadu.

V moderním interiéru lze najít lehké materiály, jako třeba hliník s matovou úpravou a neoprén, používaný u potápěčských obleků. Čalounění bylo provedeno na méně exponovaných místech kůží napa, na zbytku pak odolnějším nubukem. Také v CS1 najdeme na středovém tunelu ovladač systému i-Drive.

Pod kapotou se nachází zážehová osmnáctistovka Valvetronic s výkonem 85 kW při 5500/min a točivým momentem 175 N.m při 3750/min, která pohání zadní kola. CS1 je vybaven sekvenční převodovkou SSG (Sequential Sports Gearbox) s ovládacími tlačítky na volantu, použitou již u kupé trojkové řady.

Jsme velice zvědaví, jak dalece se nástupce současné "zet-trojky", který by se měl představil nejpozději napřesrok, bude podobat tomuto koncepčnímu kabrioletu.

Michal Fokt
Diskuze (18)