Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Návrat Alfy Romeo do USA opět opožděn

Michal Fokt
Diskuze (28)
Dočká se Amerika vůbec příchodu Alfy na trh? Fiat opět návrat odložil a s ním i počátek prodeje sportovního kupé 4C.

Rčení až naprší a uschne a porostou hrábě už je otřepané a navíc trošku zavání specializací dotyčného na sféru zemědělské výroby. Správný světaznalý petrolhead by místo toho měl říkat až se Alfa vrátí do Ameriky. Časový horizont obou události si je totiž až znepokojivě podobný.

Zkuste trochu zapátrat v paměti - kdy jste slyšeli poprvé, že se Alfa rozhodla napravit si v USA pochroumanou pověst novou generací spolehlivějších aut a zahájit tak novou éru působení značky za oceánem? Že už si nevzpomínáte? Není divu, původní plány totiž mluvily o roce 2003, takže to možná bylo ještě koncem minulého tisíciletí. V mezičase se objevilo pár zpráv, že letos už opravdu ano, popřípadě hned příští rok, ale skutečně definitivní byl rok 2012. Eh, tedy vlastně 2013.

Jenže co byste řekli - zase to neklaplo. Ale buďte v pohodě, Alfa Romeo se vrátí do USA v roce 2014. Fakt... Další verze nekonečného příběhu v milánském pojetí hovoří o druhé čtvrtině roku 2014 a prvním nabízeným vozem bude netrpělivě očekávaná Alfa 4C, byť i v tomto případě jí výrobce cestičku nevyšlapává úplně nejlépe, když oznámil, že pro americký trh poněkud ztěžkne. Každopádně na návratu do USA by mohly už docela dobře vydělávat sázkové kanceláře. Co myslíte - povede se to už konečně příští rok?

Michal Fokt
Diskuze (28)
28. 9. 2013 09:22
Re: no
Nemas pravdu, ze "... docist snad v kazdem roce ...".
Na auto.cz citas oblbovacie reci Marchionneho kazdy tyzden.
Avatar - Barrichello
27. 9. 2013 10:12
Re: no
Ta fiatí pokladnička má ve dně díru a pořádnou jestli sis toho za posledních 20 let nevšiml....
A Chrysler zatím jede z toho co tam udělal Mercedes a Cerberus. Až z toho vymačkaj co šlo, tak prodjee pojedou raketovým tempem - k NULE!!!

Už ses probudil ze špagetového snu, nebo sis dal ráno moc grappy? >:D
27. 9. 2013 09:48
Re: no
>:D >:D
27. 9. 2013 09:10
Re: no
jestli sis toho náhodou nevšiml, Bariku, tak Chrysler je majetkem Fiatu.... Je to jedna z jeho značek stejně jako třeba Alfa.... Čili zisky Chrysleru jdou do fiatí pokladničky....

Překvapuje mě že o tom nevíš, celkem dost se o tom psalo i tady na webu :yes:

Ale chápu že jsi ještě v post-orgastickém stavu poté, co jsi na kruháku ujel nějaké Felícii, takže tvoji indispozici chápu a přeji ti vše dobré.... ;-)
27. 9. 2013 09:08
Re: no
jo, marketingově to totálně nezvládají, ale jinak bych to nehrotil.... Ve finále měli říct "Evropa je v loji, Alfa taky a my se teď x let budeme věnovat jiným věcem než jejímu oživení" a asi by to bylo přijatelnější, než tahle salámová metoda.... 8-s
Tempo nových modelů je pomalé (resp. Fiat má strašně moc značek a to se asi nedá stíhat), ale defacto všechny nové modely jsou úspěšné (naposledy F500L, Ghibli atd.).

A velká Alfa na základech Ghibli? opravdu si myslíš že by se dobře prodávala? nebo by jen zkanibalizovala pár zákazníků Mase a celkový prodej Mase+Alfa by byl defacto stejný jako udělá Mase samostatně....? Myslím že tudy cesta nevede.... Cesta vede přes předohrabnou Giulii.... Něco většího může přijít až potom jako taková třešnička na dortu.... (třeba o 4 roky později po Ghibli... s podobnou technikou atd.)