Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nejoblíbenější barva automobilu: Díky firmě Apple je to bílá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (85)
Éra stříbrné barvy skončila. Po více než desetiletí, kdy byla celosvětově nejoblíbenější barvou auta, ji vytlačuje bílá.

Společnost PPG Industrie je hlavní dodavatel automobilových laků na světě. Každý čtvrtý vůz, pro který tahle firma letos vyrobila barvu, byl bílý. O druhou příčku se shodně s osmnácti procenty podělila stříbrná a černá. Bílá nyní dominuje v Evropě, Severní Americe i Asii, jenom v Jižní Americe stále kraluje stříbrná.

K bílému trendu přispěla firma Apple se svými výhradně bílými obchody i produkty, která tuto barvu prosadila jako symbol technické vyspělosti. Svou roli sehrála i škála dostupných odstínů od čistě bílé až po krémově perlovou.

Zákazníci, kteří mají rádi živější odstíny, ale nemusejí věšet hlavu. Výrobci automobilů nyní vybírají barvy pro sezonu 2016 a 2017, přičemž podle odborníků se prý stanou módní i speciality jako třeba růžově tónovaný jasně červený odstín laku vyvinutý v Asii nebo temně šedá se zelenými odlesky.

PPG má v nabídce také jedenáct různých odstínů hnědé od světle měděné až po hořkou čokoládu a stejný počet odstínů šedé. Nabízí také šest odstínů žluté a sedm zelené od mořské pěny až po temně olivovou.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (85)
Avatar - grifith
25. 10. 2013 08:58
Re: Bílá bez příplatku není argument ke trendu bílé...,
Člověk nic nezkouší, ona je to v naprosté většina pravda a když se na to přijde, tak druhý kope jak kůň. To je běžné a normální, nejsi výjimka.
Jsi jeden z mnoha zdejších "psychologů" a myslíš, že jsi požral moudrost světa. Jen vůbec netušíš, jak krutě se pleteš ...
Avatar - white label
25. 10. 2013 00:57
Re: Bílá bez příplatku není argument ke trendu bílé...,
Bílá barva na tvém odkazu Felicie, je ten absolutně nejmenší problém daného vozu, kdyby byla v nějakém rádoby kreativním odstínu prvních totalitních Favoritů (jako Apolo, nebo Sahara), nevypadala by rozhodně lépe a podobně "bombasticky" by v těchto odstínech vypadala prakticky všechna auta od Trabantu až po to Lambo.
Zřejmě, když jste měli doma tak dlouho tu červenou Apolo, byla to pro tebe "barevná modla" ("bomba") a zjevně dodnes ještě (svým způsobem) je.
Vždycky, když někomu dojdou argumenty, začne se chovat přesně jako ty, zkouší to dětinským poukazováním na věk oponenta, a když už je úplně v háji, tak i na jeho údajný (přání otcem myšlenky) nedostatek intelektu. Je přece pouze na NETu, tak proč by si virtuálně "netroufl"?

Když se objevily první Favority u nás, měl jsem tři roky "starý" řidičák na auto, nevím jestli jsi byl tou dobou na světě, ale hlavně je mi to úplně putna.
Kolik máš let není pro podobné diskuse nijak zvlášť podstatné, horší je to s duševní nevyzrálostí, protože ta se podobně přehlížet nedá...
Co a jak tady píšeš vypovídá (víc, než by sis sám přál) především o tobě samém, a to, že při tom ukazuješ prstem na někoho jiného, na tom nemůže vůbec nic moc změnit, spíš naopak.
Avatar - grifith
24. 10. 2013 22:42
Re: Bílá bez příplatku není argument ke trendu bílé...,
Nežij v oblacích a snes se na zem, až zítra půjdeš po venku doporučuji se rozhlédnout kolem sebe, jak vypadá místní realita. A nebo si v poklidu žij dál svůj virtuální sen.
Myslím, že jsem použil odkaz nejprodávanějšího vozu z doby, o které se bavíme. Tady vidíš to,o čem jsem zde psal. Díky takové kombinaci nebyla bíla zrovna oblíbenou. Ale fakt už to neřeš, chybí ti na to dostatek intelektu. Chápu, že jsi v té době mohl tahat maximálně kačera na provázku,ale že ti čtvrt století stará událost nedá spát, to už vypadá na pěkný mindráček.
Avatar - white label
24. 10. 2013 22:33
Re: Bílá bez příplatku není argument ke trendu bílé...,
Když dochází argumenty dá se použít i takový odkaz..., pěkné "tetování" na kapotě, skoro jako u Lamba na zadním blatníku.
Na tu barevnou "bombu" co jste měli tak dlouho doma, to samozřejmě nemá:
[odkaz]
Ono vůbec ta bílá s černou je taková obyčejně laciná, nevzhledná kombinace:
[odkaz]
Jo, taková vínově červená Apollo (nebo rovnou Sahara), to by byla panečku jiná Lambo-bomba. Škoda, že tam nečtou tvé příspěvky na tohle téma. ;-)
24. 10. 2013 22:07
Re: Autor si asi koupil ajfouna
hele nechci se tady do takových debat pouštět, ale já Apple věci mám rád, vlastním je a rád je používám, nicméně bezchybné nejsou a za ceny které se to v ČR prodává, tak je nutnost aby nebyly produkty na špici. Zrovna ta zmíněná absence jakékoliv konektivity skrz USB je velké mínus Apple věcí, i když přináší zase jiná pozitiva. Setkávám se spíš s arogantním a "haters" přístup ze strany uživatelů Apple vůči Androidu, což nechápu. (ale neříkám, že se neděje i opak).

Doména Androidu jsou telefony do 10t Kč, iPhone stojí 2x tolik... Víc asi netřeba dodávat k těmhle nekonečným sporům :-)