Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největší karavan z Lega podle Guinnessovy knihy rekordů (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Plně funkční karavan v životní velikosti byl postaven z kostek stavebnice Lego a díky své velikosti i detailnímu provedení byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů.

Za vznikem 3,6 m dlouhého a 2,2 m vysokého karavanu z Lega stojí skupina nadšenců, která během dvanácti týdnů proměnila 215 158 kostiček stavebnice v plně funkční kopii obytného přívěsu T@B Cult od společnosti Knaus Tabbert.

Karavan z Lega sice využívá podvozku skutečného přívěsu, ale vše ostatní od stěn až po vnitřní vybavení je skutečně postaveno z kostek. V interiéru tak nechybí sedací souprava se stolkem, kterou lze proměnit v ložnici nebo kuchyňský kout, v němž nechybí lednice, dřez nebo sporák, na němž je právě připravována snídaně.

Premiéra karavanu z Lega se odehrála na Motorhome and Caravan Show 2015 pořádané v National Exhibition Centre v Birminghamu od 15. do 18. října.

Karavan bude dále k vidění na stejném místě i během BRICK 2015, plánované na termín od 29. října do 1. listopadu letošního roku a věnované stavebnici Lego. Následně se ve dnech 10. až 12. prosince 2015 s tímto nepřehlédnutelným výtvorem seznání i návštěvníci londýnského výstavního centra Excel.

V souvislosti s karavanem stojí za připomínku, že rozhodně není první modelem stroje na kolech v životní velikosti a například v roce 2013 byl v České republice na Masarykově okruhu v Brně představen monopost Formule 1 z Lega.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)