Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Největším trhem pro Bentley je... Čína

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britské značce se v současnosti nejlépe daří na čínském trhu, který je nyní jejím číslem jedna a překonal tak severoamerický trh.

Prodejní výsledky automobilky Bentley za první tři měsíce letošního roku ukazují, že britská značka pokračuje v úspěšném tažení a navazuje na loňský rok. Prodeje za první čtvrtletí 2012 jsou o 46,6 % vyšší a zákazníkům bylo dodáno 1759 vozů.

Tržby v Číně vzrostly o 84,9 % na 578 vozů dodaných zákazníkům. Nicméně prodeje v USA, kterému předtím patřilo první místo, jsou i nadále na velmi dobré úrovni a vzrostly o 35,6 % na 468 dodaných vozů.

V Evropě tržby vzrostly o 34,4 % a zákazníkům bylo předáno 207 nových vozů. Na Blízkém východě vzrostly prodeje o působivých 82,6 % a britská značka zdejším klientům dodala 168 automobilů.

Ve Velké Británii se prodalo 233 vozů a Bentley zde nezaznamenal žádný výrazný nárůst ani pokles odbytu svých luxusních automobilů.

Vedení automobilky očekává, že prodeje porostou i v následujících měsících, na čemž má mít hlavní podíl spuštění prodeje Continentalu V8 a také sériové provedení konceptu SUV EXP 9 F.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)