Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německá vláda schválila nová opatření na podporu elektromobilů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Vláda slíbila daňové úlevy, podporu investic do vývoje a budování parkovacích míst pro elektromobily.

Německá vláda ve středu schválila nová opatření na podporu elektromobilů, která zahrnují například rozšíření daňových úlev a poskytnutí dalších peněz na výzkum a vývoj. Kancléřka Angela Merkelová nicméně odmítla zavedení finančního příspěvku na nákup elektromobilů.

Vláda hodlá prodloužit osvobození elektromobilů od daně na motorová vozidla z pěti na deset let. Plánuje rovněž budování parkovacích míst vyhrazených pro elektromobily. Do roku 2013 chce vynaložit další miliardu eur (24,5 miliardy Kč) na podporu výzkumu a vývoje v oblasti elektromobilů.

Merkelová v pondělí uvedla, že Německo se díky státní pomoci hodlá stát v oblasti elektromobilů světovou jedničkou. Potvrdila rovněž plán, podle kterého by měl do roku 2020 po německých silnicích jezdit milion elektromobilů.

Do roku 2030 by se měl počet elektromobilů v Německu vyšplhat dokonce na šest milionů. V současnosti přitom v této zemi jezdí pouze zhruba 2300 elektromobilů, napsala agentura DPA.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
20. 5. 2011 11:33
Re: Jenom naprostý *,
No, nic proti přečerpávačkám, ale Rakousko má v současné době k dispozici cca 1000MW a plánuje se rozšíření kapacity na 1200MW. Pokud si vynásobíte ten Merkelovic milión elektromobilů, řekněme, 10kWh denně (což by tak elektrovehikl při popjíždění městem mohl sežrat), asi to stačit nebude. Odhlížím od dalších detailů, jako jsou třeba ztráty ve vedení.
Avatar - ManInBlack
19. 5. 2011 16:31
Re: Jenom naprostý *,
Každý politik přece ví, že elektřina se bere ze zásuvky a ne z elektrárny :-!
19. 5. 2011 14:07
Re: Jenom naprostý *,
No, pokud si vzpomeneme na nedavny narek, ze nemecke vetrniky pres nas zenou enegii aby mohla byt akumulovana v precerpavacich elektrarnach v Rakousku tak ty elektromobily mohou v tomto pusobit jako vyrovnavaci prvek.
19. 5. 2011 13:43
Re: Jenom naprostý *,
Naprostý souhlas... začali podporovat biopaliva a lidi nemají co jíst... teď se rozběhnout eletromobily, ale kde vezmeme energii nikoho nezajímá...
19. 5. 2011 12:44
Jenom naprostý *,
záměrně se vyhýbám slovům evropský politik, může protlačovat elektromobily a zároveň uvažovat o zavření jaderných elektráren. To chtějí ty elektrické dreky přes noc nabíjet fotovoltaikou? P.S. Pro přecitlivělý cenzurní engine: D.E:B.I.L. není nadávka. To je psychiatrický termín, označující lehkou mentální retardaci (IQ mezi 50-70), zhruba na úrovni osazenstva běžného parlamentu.