Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Německý úřad chce měřit emise aut v reálném provozu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Německý Spolkový úřad pro životní prostředí (UBA) chce v reálném provozu kontrolovat emise aut. Vozům, které překročí zákonné normy, hodlá zakázat vjezd do center měst.

Ministr dopravy Alexander Dobrindt však je k záměru skeptický, podle něj nepatří kontroly aut do kompetencí UBA. Informoval o tom server Spiegel Online.

Kontroly UBA by se měly zaměřit na vozy s dieselovým motorem a přímo na silnicích by měly hodnotit, nakolik odpovídají oficiálním hodnotám naměřeným v laboratořích. Pokud je překročí, hodlá UBA zakazovat takovým modelům vjezd do center měst. "V mimořádně zatížených vnitřních částech měst rozhodně nemají dieselová auta žádnou budoucnost," řekla předsedkyně UBA Maria Krautzbergerová.

Ministr dopravy Dobrindt se ale k plánům UBA staví zdrženlivě. "Příslušným úřadem pro tuto záležitost je Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA)," řekl v pondělí. KBA podle něj už sám připravuje mobilní kontroly, které umožní měření emisí v reálném provozu.

UBA svou iniciativou reaguje na skandál s falšováním údajů o emisích, který loni propukl u koncernu Volkswagen. Automobilka přiznala, že do 11 milionů naftových aut po celém světě instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. V samotném Německu musí kvůli emisnímu skandálu svolat k opravě kolem 2,4 milionu vozů.

Německé úřady při pozdějších testech emisí odhalily podezřele vysoké úrovně oxidu uhličitého (CO2) u 30 z 53 naftových modelů prověřovaných v reakci na emisní skandál Volkswagenu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Avatar - 1975ak
29. 6. 2016 19:00
Měření
Měřit tak jako se měřilo dříve, tj,,, při 90/ 130 km/h a při městském cyklu.
ˇZádné měření v laboratoři při kolech postavených na špalky.....
Avatar - Hammunasakra
29. 6. 2016 13:50
Re: a jaky jsou ty zakonny normy???
Existuje jen jedna realita = a o tu de :-!
Avatar - Hammunasakra
29. 6. 2016 13:45
Re: rendlíky budou mít problém
Jj drahý SCR je cesta = ešte změnit způsob emisí osobních vozů a sjednotit ho s mnohem reĺlnějším kterej funguje u autobusů a nákladních vozu a je to

Diesly v osobácích v tu chvíli končí >:-[]
Avatar - Hammunasakra
29. 6. 2016 13:40
Re: a jaky jsou ty zakonny normy???
To se asi namáhám zbytečně = reálný emise změřit samozřejmě můžeš

Nadřazovat nějaký umělý pravidla nad realitu = je hloupost

Navíc v tomhle případě všichni víme že ty pravidla, ten měřící systém je k = víš čemu :-)
29. 6. 2016 11:53
Re: a jaky jsou ty zakonny normy???
Merať ich v podľa novej normy môžu, zároveň možno bude mať výsledok aj nejakú výpovednú hodnotu, keďže ešte neboli na novú normu optimalizované -nezmyselne ťažké prevody, sw na rozpoznanie merania >:D