Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Neskutečný šrumec: IndyCar nabízí unikátní onboard záběry!

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Kamery někde kolem hlavy jezdce nalezneme napříč všemi kategoriemi motorsportu. Jen málo z nich však poskytne realistický pohled pilota jako ty v zámořské sérii IndyCar.

Video se připravuje ...

Získat reálnou představu o tom, co přesně jezdec v monopostu formule vidí, je nesmírně obtížné. Kupříkladu kameru na F1 nalezneme až nad hlavou jezdce, navíc statickou. Americký šampionát IndyCar myšlenku zdokonalil a divákům nabízí záběry z otočných kamer.

Nejrealističtější představu o pohledu závodníka však aktuálně nabízí Visor Cam, se kterými jezdci do monopostů příležitostně usedají. Můžeme tak vidět nejen náročnost samotné jízdy, ale i kooperaci s tlačítky na volantu či působící přetížení. Hlavním aktérem prvního videa je Ryan Hunter-Reay na okruhu Barber Motorsports Park.

Bohužel k dispozici nejsou záběry z kompletního oválu v Indianapolis, přesto představu o náročnosti jízdy na trati podobné specifikace máme. Níže je přiložené video Grahama Rahala z Phoenix Raceway. Nejde o čistokrevný ovál, navíc je kratší a vozy jsou zde na maximálce oproti slavnému oválu o 64 km/h pomalejší. I tak je to ale skvělá podívaná.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
24. 8. 2017 17:36
Re: Otázka
Mě teda to první video přišlo jako slušný hardcore. Ale třeba takhle jezdíš běžně do práce...
23. 8. 2017 21:56
Otázka
A kde je ten "neskutečný šrumec"?