Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Proč je F1 skutečnou královnou motorismu? Podívejte se na rychlostní srovnání se závoďákem!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)

V přímém porovnání působí rychlost závodního speciálu oproti monopostu F1 až komicky…

Všichni víme, že vozy Formule 1 jsou neuvěřitelně rychlé. Televizní záběry však mnohdy zkreslují a diváci u obrazovek nemají o výkonnosti monopostů reálný obrázek. Masivního rozdílu mezi vozy F1 a čímkoliv ostatním si tak lze všimnout jen v přímém porovnání.

Následující video ukazuje srovnání vozů F1 z éry osmiválců proti závodním speciálům GT. Rychlostní rozdíly jsou zachyceny ve stoupání Eau Rouge, jedné z nejslavnějších zatáček světa, která se nachází na belgickém okruhu Spa-Francorchamps.

Nesmíme opomenout, že letošní monoposty jsou ještě silnější, dokonce nejrychlejší za celou éru Formule 1. Mají sice slabší pohonná ústrojí, ale díky aerodynamickým změnám, širším pneumatikám a vyššímu přítlaku dosahují na kolo až o několik sekund rychlejších časů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (62)
10. 6. 2017 18:55
Re: F1
Je to poměrně jednoduché. Královskou disciplínou jakéhokoliv sportu, či jiné dovednosti je VĚTŠINOU ta, která nejvíce vystihuje podstatu onoho sportu. V motorsportu je to rychlost, takže královská disciplína je ta, ve které je rychlost největší. Stejně jako v běhu je tomu sprint na 100m. Samozřejmě, pokud je tato podstata diskutabilní, je asi na místě rozhodovat podle obtížnosti. Ale jinak tedy nevidím důvod, proč by F1 nemohla být královnou motorsportu.
Avatar - O5kar
7. 6. 2017 18:44
Re: F1
Ale postřehl, jenže to není ještě úplné, protože jim má do toho kdo kecat. A podmínky zcela neznáme.
Avatar - wakantanka
7. 6. 2017 09:19
Re: Rally je zdejším "petrolheadům"
Na druhej strane, keby to svojho casu Kubica nerozflakal s trvalymi nasledkami ... ktovie kam by to az dotiahol v oboch disciplinach.
Avatar - wakantanka
7. 6. 2017 09:16
Re: vláček
Asi tak. :-)
Avatar - wakantanka
7. 6. 2017 09:15
Re: F1
Oni ti americania uz prava na F1 od Bernieho odkupili, nepostrehol si?