Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nesmrtelná Corvette: Přes 800 tisíc kilometrů a stále ve formě

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Napadlo by vás, že sportovní auto vydrží věrně sloužit tak dlouho?

Druhá generace kultovního sporťáku Chevrolet Corvette je známa pro svou krásnou karoserii, o její spolehlivosti však svědčí i neuvěřitelná výdrž jednoho z exemplářů. Ten totiž najezdil už více než půl milionu mil, tedy přes 800 tisíc kilometrů.

Automobil, zakoupený v roce 1965, má až do dnešních dnů stejného majitele, který se o něj (podle všeho) dobře stará. Mechanik, který vůz udržuje, říká, že auto je ve velmi dobré kondici kromě laku, na kterém už jsou léta patrná, a potřeboval by obnovit.

Původní majitel, kterému se nyní blíží sedmdesátka, auto používá každý den. Ostatně i průměrný roční nájezd přes 16 tisíc kilometrů to jednoznačně potvrzuje. Jízdu mu trochu znepříjemňuje operace kolena, kterou senior prodělal, i tak ale prý nedá na svou „vette“ se čtyřstupňovým manuálem dopustit. Nezbývá tedy než popřát dvojici veteránů co nejdelší spokojený život. Mimochodem, kolik let by asi zmiňovaná Corvette přežila v tuzemských podmínkách?

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Avatar - Barrichello
3. 1. 2014 13:52
Re: This is Motor City
Pořád je >:D At se Vám to líbí nebo ne >:D
Avatar - Emel
3. 1. 2014 13:14
Re: This is Motor City
This was Motor City... ale Corvette pěkná :-)
3. 1. 2014 12:21
Re: Poctivost
V kontextu dnešní doby si ty motory nemají navzájem co vyčítat. Navíc píšeš o poddimenzovaném motoru..poddimenzovaném vhledem k prehistorickým konstrukcím zřejmě ano, ale je on je nadimenzován tak akorát na uvažovaný nájezd. K čemu taky "nesmrtelný" motor, když je tady co 5-6 nová generace daného modelu.
3. 1. 2014 12:16
Re: Poctivost
Říkal jsem si, že je tvá reakce nějak nadpružená :-)
Avatar - Iv8
3. 1. 2014 10:38
Re: Poctivost
:yes: