Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nespokojení zákazníci Opelu mohou vrátit auto a dostanou zpět peníze

David Bureš
Diskuze (92)
Podobnou akci letos nabídla i další značka koncernu General Motors, americký Chevrolet.

Opel chce německé zákazníky nalákat novou akcí, nazvanou Begeistert oder einfach zurück (Nadšený, nebo jednoduše vrať). Ta jim umožní vrátit nový vůz značky v případě, že s ním nebudou spokojeni.

Při vrácení však klienti automobilky musí splnit určité podmínky – nově koupený automobil musí vrátit zpět do 30 dnů od jeho nákupu a nesmí s ním najet více než 3.000 kilometrů.

Tato nabídka se vztahuje na všechny modely automobilky. Nezáleží na tom, zda zákazník vůz koupil hotově nebo na leasing u Opel Partner. Akci mohou využít soukromí vlastníci nebo firmy s flotilou do 24 aut.

Při vrácení vozu Opel nevrátí zákazníkovi plnou cenu. Za každých 1.000 ujetých kilometrů prodejce odečte poplatek činící 0,67 % původní částky. V případě poškození auta bude z jeho ceny odečten další poplatek.

Mluvčí Opelu oznámil, že tato akce bude platit do odvolání. Zatím se neplánuje žádné další její rozšíření mimo německý trh. V USA byla v létě podobná akce dostupná u Chevroletu, který tak jako Opel patří do koncernu GM.

Tímto krokem chce Opel nalákat německé zákazníky zpět do svých showroomů. Prodeje automobilky u našich západních sousedů totiž klesají, otázkou je, zda zájemci o vůz značky jsou ovlivněni nepříliš pozitivními zprávami o Opelu z posledních měsíců, které informují o jeho další chystané restrukturalizaci, nebo zda je to důsledek ekonomické krize.

Zatímco během prvních osmi měsíců roku 2011 Opel v Německu prodal 170.627 automobilů, od ledna do srpna letošního roku to bylo 150.949 prodaných aut, tedy o takřka 20 tisíc méně.

David Bureš
Diskuze (92)
24. 9. 2012 14:47
Re: zbytečný výkřik do tmy
muzou davat jako bonus ke kazdemu prodanemu opelu jednu Amperu - auto roku 2011 zdarma.
Beztak jich maji plne sklady a nikdo je nechce >:-[]
24. 9. 2012 14:41
Re: hm
:yes: premiova kvalita BMW smontovana turkama z dilu navrzenyma africanama >:D
24. 9. 2012 14:40
Re: hm
:yes:
24. 9. 2012 14:40
Re: Lancia
ty ja ti nevim, jak jednou zakaznik ztrati duveru k autu a zacne v tom stourat, ze sam sunda blatnik a zacne hledat netesnosti a blato v kabine, tak uz je to predem ztraceny boj.. tohle neni o tom, ze je ta a ta znacka spatna, ale proste narazil an zmrseny kus z vyroby a servisaci s nim vyje***li.
Urcite nechces tvrdit, ze vsichni italove maji diry v podlaze... a semo tamo i i na superpolehlivych japoncicich zazlobi plyn, nebo jim upadne kus predni napravy.
Ja mel v ruce x desitek aut a na kazdem neco bylo, to by clovek musel jezdit porad jen premiovyma funglovkama a stridat to jak ponozky, pokud by narazil na prvni sebemensi problem. To je myslim dost absurdni.

24. 9. 2012 12:57
Re: Zbytočná ponuka ...
tak to sorry, mam porsche 90tisic na tachecu, (150tisic tipuju ofiko) a pokud mi vrza windshield ve 150ti nebo na zeleznicnim prejezdu, tak me to neuveritelne rozciluje.

A co se tyce nejake koroze.. na celem aute nenajdes jedine mistecko, ktere by melo byt jen naznak bodove koroze.

Ne ze by to bylo neco extra vyjimecneho, ale takhle se daji delat auta, kdyz se na tom nekatuji kosty hlava nehlava. Jakoze porsche uz je davno spotrebak, to moje nevyjimaje.