Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

New York: Buick Velite - zadní kolečka

Ladislav Čermák
Diskuze (11)
Vozy koncernu GM americké střední třídy budou mít pro příště opět zadní pohon, o čemž neklamně svědčí koncept Velite, představený na newyorském autosalonu. (doplněno o 4 plakáty)

GM připravilo pro blízkou budoucnost koncept Zeta, znamenající velkou renesanci klasické koncepce. Prvním široce známým plodem je koncept Opel Insignia, další přichází na řadu výkonný luxusní čtyřmístný kabriolet americké střední třídy Buick.

Název připomíná Napoleonovy elitní vojenské jednotky, design je zase směsí emocí a elegance s módně zdůrazněnými značkovými poznávacími prvky, zejména třemi "okénky" na obou předních blatnících. Obří 20/21" kola dávají při celkovém pohledu zapomenout na skutečné rozměry, Buick na fotografiích působí velmi kompaktně. Plátěná střecha se skládá pod dvousměrně otevíratelné zadní víko, připomínající nezapomenutelné oblé zádě otevřených Buicků z třicátých let minulého století.

Za dramatickým vzhledem nezůstává pozadu ani motorizace - vidlicový šestiválec 3,6 l DOHC s variabilním časováním a zdvihem ventilů dostává štědré dávky steroidů od dvou sériových turbodmychadel, známých již z Opelu Vectra OPC. Výsledných 294 kW a 590 Nm přenáší na zadní kola šestupňový automat Hydra-Matic se selektivním řazením. Přejeme rychlou cestu do sériové výroby!

Ladislav Čermák
Diskuze (11)