Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Buick Wildcat EV předznamenává kompletní transformaci značky

Filip Melich
Diskuze (2)

Americká automobilka Buick se pochlubila novým konceptem elektrického kupé s názvem Wildcat EV. Nejde jen o designovou studii, předznamenává kompletní transformaci značky.

Koncepty a designové studie běžně ukazují technická či vzhledová řešení, která značka plánuje uvést do produkce. Někdy je však jediným účelem konceptů přitáhnout pozornost. Vzácně značí kompletní transformaci značky. Toto je případ i konceptu Wildcat EV od Buicku. Začněme ale popořadě. Wildcat EV je vize velkého luxusního kupé se sedadly v uspořádání 2+2. Přístup do interiéru zajišťuje dvojice rozměrných dveří, při jejichž otevření se přizvedne i část střechy.

Video se připravuje ...

Design Wildcatu EV kombinuje elegantní tvary s agresivnějšími, které mu dodávají na sportovnosti. Zajímavě řešená je čelní maska či zadní světlomety, které se od boků stáčí podél zadního skla směrem vzhůru. Poutavé jsou také osmnáctipaprskové disky kol. Interiér auta je pak jednoznačně zaměřen na komfort a moderní digitální řešení. Důležité je zároveň upozornit na nové, jednodušší logo automobilky, které od příštího roku začneme vídat na všech nových produkčních autech Buicku.

Ano, Wildcat EV předznamenává design budoucích modelů Buick, ale tím nekončí. Americký výrobce se rozhodl elektrickou revoluci v automobilovém světě využít jako příležitost k vlastnímu přerodu. O transformaci se sice značka pokouší již déle, ale tentokrát do toho půjde naplno. Změní se nejen logo, vzhled aut, ale také jejich pohon, názvy a dokonce i vzhled prodejen značky. Koncept Wildcat EV je symbolem této přeměny.

Zmínili jsme změnu pohonu, takže už určitě tušíte, co přijde. Buick je jednou z mnoha automobilek, které se rozhodly nechat spalovací motory minulosti a vsadit vše na elektromobily. V plánu je poměrně agresivní strategie, kdy se má do roku 2030 celá modelová paleta značky stát elektrická. O tom, jaké nové modely můžeme očekávat, nebo kdy přijdou, Buick zatím nemluví.

Tisková zpráva cituje Sharon Gauci, ředitelku globálního designu značek Buick a GMC: „Koncept Wildcat EV představuje skutečnou budoucnost designu značky. Buick vždy hleděl vpřed – toto heslo naznačuje naše budoucí směřování. Stejně tak je projevem optimismu, který v nás vzbuzují možnosti elektrické budoucnosti.

Filip Melich
Diskuze (2)

Doporučujeme

4. 6. 2022 08:30
Ach ta EU
"V plánu je poměrně agresivní strategie, kdy se má do roku 2030 celá modelová paleta značky stát elektrická." :yes:

Donutila i Buick - americkou automobilku - ke kompletnimu prechodu na elektromobilitu.

Jak je to mozny??? :D

PS A co Cadilac? Sbohem vé osmičky. Do luxusnich aut se komfortni a bezhlucny elektricky pohon hodi nejlepe. :-!