Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan GT-R dostane ještě jeden facelift

Michal Fokt
Diskuze (1)
Než přijde v roce 2017 hybridní Nissan GT-R II, aktuální model dostane ještě jednu důkladnou modernizaci. Vývojové prototypy už jezdí.

Druhá generace ostrého Nissanu GT-R, vybavená kromě dvakrát přeplňovaného šestiválce také hybridním ústrojím, dorazí nejspíš v roce 2017, nejpozději pak 2018, což znamená, že současný vůz má před sebou ještě tři roky života a na ty poslední dva dostane ještě jeden rozsáhlejší facelift.

Šéfdesignér Nissanu Shiro Nakamura na adresu GT-R časopisu Top Gear řekl, že "ještě je prostor pro zlepšení" a Japonci už v těchto dnech pracují na už opravdu posledním faceliftu R35, jehož prototypy už byly vyfoceny na silnicích se silně kamuflovanou přídí. Dá se tedy předpokládat, že se změny budou týkat zejména této části auta, do jaké míry se projeví i na technice, speciálně pak motoru, se však můžeme zatím pouze dohadovat.

Nissan ovšem souběžně pracuje na druhé generaci GT-R, jejíž vývoj zaměstnává ty nejlepší japonské inženýry, kteří údajně spolupracují na vývoji hybridního systému s Williamsem, jenž má s potřebné zkušenosti z formule 1. Proslýchá se, že nové GT-R bude inspirováno studií Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, což potvrzuje Nakamurovo tvrzení, že bude mít "hranatou a funkční" karoserii, která místo elegance má šokovat brutálním vzhledem a syrovostí.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
28. 10. 2014 18:25
wow
ty jízdní výkony jsou dech beroucí.
nedokážu si představit, kam až ještě může zajít další generace.
bravo nissan
bravo gt-r :yes: :yes: