Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke: 50 tisíc objednávek za 4 měsíce

Diskuze (25)
O Nissan Juke je velký zájem. Za 4 měsíce, co je v prodeji, má automobilka už 50 tisíc objednávek, mnohem víc, než původně očekávala.

Nissan Juke se u nás prodává teprve od začátku října, jinde ve světě je ale v prodeji už čtyři měsíce. Za tuto dobu jej už stihlo objednat 50 tisíc zákazníků – 30 tisíc v Evropě a 20 tisíc v Japonsku.

Kdo tedy prorokoval malému crossoveru, se vskutku extravagantním vzhledem, neúspěch, ten se mýlí. Juke se naopak prodává mnohem lépe, než automobilka předpokládala. Konkrétně v Japonsku byl původní prodejní cíl 1300 aut měsíčně, zájem je ale čtyřnásobně větší.

Juke teprve čeká vstup na americký trh. Tady Nissan již nyní eviduje 17 tisíc předběžných zájemců. Zatímco v Evropě jsou ale na výběr tři motory (turbodiesel, zážehový atmosférický, zážehový přeplňovaný), zákazníci v USA budu mít jedinou volbu – 1,6 DIG Turbo se 140 kW.

Úspěch Juku dává vzpomenout na Nissan Qashqai, u kterého zájem zákazníků v prvním roce také výrazně převýšil očekávání automobilky. Sázka na crossovery se tedy u Nissanu alespoň v tento okamžik jeví jako strategicky výhodný krok.

Diskuze (25)
9. 10. 2010 15:58
Re: bravo Nissan
No a vidíš, Juke se prodává. V září se ho v Británii prodalo 3 x víc než Yetiho.
8. 10. 2010 18:40
Re: děs
nažívo sem jej neviděl. ale nemyslím, že by to něco pomohlo. je to jako s Roomsterem. Roomster je hnusný na fotkách, hnusný v reálu. Juke je hnusný na fotkách, proč by to v reálu mělo vypadat jinak... Je pravda, že dnes je spousta aut dost podobných, design je poněkud strnulý, ale pokud to chce někdo změnit, nemyslím že takový šok je dobrá cesta...
8. 10. 2010 08:16
Re: bravo Nissan
a to pritom ked vysiel nissan s quashqayom (ci jak sa to pise), tiez sa ozyvali hlasy, ze je to strasne skarede, ze take cudo sa nebude predavat... ;-)
8. 10. 2010 08:00
design naživo
Když jsem poprvé viděl fotky Juka, říkal jsem si co to v Nissanu hulej za matroš, ale pak jsem si řek, nojo, jeden z těch odvázanejch konceptů. Netrvalo dlouho a prodává se skoro beze změn. Osobně mám rád nekonvenční design, líbí se mi když se automobilka dokáže odvázat, ale z fotek produkční verze jsem si říkal, že vypadá divně. V Plzni ho maj už pár měsíců a když jsem ho tam viděl naživo tak jsem změnil názor. Tohle je další auto, který se z fotek nedá pochopit, to člověk musí vidět... Jen tak dál Nissane!!! Bravo!!!
Avatar - pelikoš
8. 10. 2010 07:40
Re: děs
přestože je juke extravagantní na druhou,působí jeho design uceleně a kompaktně,kdežto u růmstru je to skutečně i podle mě při nejmenším divný 8-s