Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Juke-R Nismo: První ukázka nového supersportovního SUV

David Bureš
Diskuze (7)
První Juke-R vzbudil v roce 2011 velkou pozornost. Nissan nyní pracuje na jeho inovované variantě.

Nissan chce postupně rozšířit nabídku sportovní divize Nismo. O propagaci této divize se postará koncept Juke-R Nismo, který bude světu poprvé představen 25. června na letošním Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu.

Juke-R Nismo je evolucí konceptu Juke-R z roku 2011. Ten kombinoval tvary městského crossoveru Juke s technikou sportovního modelu GT-R. Auto sloužilo hlavně k propagaci, údajně ale vzniklo okolo 20 jeho kusů pro sběratele z celého světa. Na Juke-R pak navázal i sériový, notně konvenčnější Juke Nismo RS.

Novinka patrně bude pokračovat v charakteru předchůdce, kterého Nissan označuje jako supersportovní crossover. Auto má použít nejnovější techniku a styl modelů Nismo.

Zatím jediný zveřejněný snímek Juku-R Nismo naznačuje výrazné úpravy vzhledu. O agresivnější styl se postará především nový ostře řezaný nárazník.

Automobilka zatím nepotvrdila, jaký motor se objeví v útrobách Juku-R Nismo. Opět by se ale mohlo jednat o vyladěné srdce z GT-R. Juke-R byl poháněn vidlicovým šestiválcem přeplňovaným dvěma turbodmychadly naladěným na 357 kW. Zákaznické vozy však měly být naladěny až na 405 kW.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - pelikoš
14. 6. 2015 20:48
Re: "Supersportovní hnus"
:no:
Avatar - Ada je zase tady
14. 6. 2015 10:26
"Supersportovní hnus"
tahle kategorie u rendlíků letí >:D
14. 6. 2015 09:49
Re: "Supersportovní SUV"
supersportovniho Tranzita jak v podani na okruhy tak v podani WRC se da najit ve trech ruznych rocnicich tohoto vozu a zacali s tim snad jiz od prvni generace toho auta, takze supersportovni dodavka jiz take pokus podstoupila (alespon barevne sladena v barvach Martiny se dala dokonce koupit, ac nijak sportovni takovej Transit nebyl)
14. 6. 2015 09:07
Re: "Supersportovní SUV"
Za mně byl letos dost odvážný počin sedan v provedení allroad.
Čeho se myslím nedočkáme bude supersportovní dodávka. Nebo valník bez ložné plochy:)
Avatar - Bully_
13. 6. 2015 14:24
Re: "Supersportovní SUV"
Dneska se slovem kupe oznacuje snad vsechno, co ma jenom 1 par dveri. Proc ne i kombi.