Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan obnoví výrobu dílů pro historické sportovní modely

Michal Fokt
Diskuze (0)

Nissan se rozhodl zase začít vyrábět některé komponenty pro své kultovní sporťáky staršího data výroby

Největším kamenem úrazu vlastnictví staršího auta je nedostatek originálních náhradních dílů, ale i komponentů z druhovýroby. Zvláště citlivé je to pak u vozů, které byly vyrobeny v pouze omezeném množství. Některé automobilky mají značkové programy pro klasiky, vesměs se však jedná o luxusní značky s odpovídající cenou aut i dílů.

Teď se však ke vstřícnému kroku vůči komunitě rozhodl Nissan a oznámil založení programu Heritage Parts Program, jenž dostalo na starosti Nismo. Nebudou z toho možná nadšené firmy, zabývající se druhovýrobou, ale momentálně není zřejmé, o jaké komponenty se bude jednat, jisté však je, že nadšení budou majitelé youngtimerů značek Nissan a Datsun.

Japonci ani nespecifikovali, jakých aut se program bude týkat, hovoří se však o "legendách" a "nejikoničtějších modelech", což zcela jistě zahrnuje celou škálu známých vozů. Nissan zatím potvrdil pouze Skyline GT-R R32, ale lze očekávat, že se program rozšíří i na zbytek rodiny Skyline GT-R, téměř jistě též na "Z-cars" a dost možná i na modely jako je 300ZX.

Michal Fokt
Diskuze (0)