Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová generace Toyoty RAV4 už má datum premiéry! Ukáže se v březnu

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
Pátá generace sportovně-užitkového vozu RAV4 míří na blížící se newyorský autosalon. Premiéru budete moci sledovat online.

Japonská automobilka oficiálně potvrdila, že dějištěm premiéry páté generace Toyoty RAV4 bude Mezinárodní autosalon v New Yorku. SUV se světu prvně ukáže ve středu 28. března, automobilka zároveň přikládá odkaz, na kterém bude možné sledovat online přenos z odhalení.

Písmenka RAV jsou zkratkou pro Recreational Active Vehicle (auto pro volný čas), čtyřka za názvem zase symbolizuje pohon všech kol.

Kompaktní sportovně-užitkový vůz obohatil automobilový trh již v roce 1994, od té doby vznikly čtyři generace, včetně pravidelných omlazovacích procedur. Zatím poslední generaci staví Japonci od roku 2013, modernizací prošla před dvěma lety.

Přiložený obrázek novinky toho neprozrazuje moc, ale dle špionážních snímků, které kolují sociálními sítěmi, očekáváme výraznou změnu designu. Též se předpokládá, že RAV4 po vzoru Priusu či C-HR dostane modulární platformu TNGA. Podrobnosti o pohonných jednotkách zatím zůstávají tajemstvím.

Stanislav Kolman
Diskuze (33)
15. 3. 2018 21:32
Re: sucasna generacia
Nevím co byl přesně za výbavový stupeň ten, kterým jsem těch pár stovek km najel, ale rozhodně šlo o lépe vybavenou verzi. Mělo to na části palubky takovou rádoby luxusní koženku, která překrývala ten tvrdý plast. Taky měla kožené sedačky. Byla to verze před fl a stojím si za tím co jsem napsal :-) Nevím co se vše změnilo po fl, ale co jsem teď rychle googlil, tak palubka vypadá asi stejně.
Avatar - Beefcake
15. 3. 2018 11:29
Re: sucasna generacia
Len aby na tej ceste nenarazila na nejaku nerovnost :-) Ten pohon nie je dobre vyladeny.

A inak uz vobec nechapem, co s tym ma spolocne Impreza a preco by STI nemalo mat nastupcu.
[odkaz]
15. 3. 2018 01:00
Re: sucasna generacia
Do terénu již Rav4 úplně není, ale 25cm sněhu na louce, polní cestě zvládne. Situace stejná jako u Imprezy - až skončí WRX STI, tak to bude jak mají na stránkách : “Nová Impreza, sportovní typ jako ty” (2.0L = 115kW, pouze CVT). Nějak si nejsem jistý, jestli chci být takto sportovní >:D
15. 3. 2018 00:49
Re: sucasna generacia
Jezdím Rav4 už druhým rokem a cesta z Milána do Prahy naprosto bez problémů. Z Aurisu mě bolely nohy již po 3 hodinové jízdě. Palubku mám měkčenou - výbava Executive. Vzadu nejezdím, tak neposoudím.
Avatar - Beefcake
14. 3. 2018 22:20
Re: sucasna generacia
Tato gen. RAV4 je vsetko len nie nastupca klasiky toho mena.
Uz dizajnovo je to "zenske SUV", klasicky mestsky crossover. Mama taxi. S nepresvedcivymi schopnostami mimo cesty.
Naviac je to auto drahe (od toho Aurisu je cenovo naozaj daleko).