Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Honda Jazz bude dostupná i se vznětovým 1.5 i-DTEC

David Bureš
Diskuze (20)
Druhá generace Jazzu turbodiesel v nabídce nemá. Jeho nástupce to však změní, což zvláště evropští zákazníci jistě ocení.

Na japonském trhu je nová generace Hondy Jazz (zde prodávaná jako Fit) dostupná pouze s benzinovými motory – a to s konvenčním i hybridním pohonem. Počítá se však i s dieselovým agregátem, který je již potvrzen pro indický trh.

Pod kapotou dieselového Jazzu bude pracovat motor 1.5 i-DTEC, který už pohání v Indii prodávaný malý sedan Amaze. Agregát s technikou Earth Dreams dostupný pro tento model disponuje výkonem 74 kW a točivým momentem 200 N.m.

Dá se předpokládat, že 1,5litrový turbodiesel se objeví i v Jazzu určeném pro Evropu. Na evropských trzích by se třetí generace Jazzu mohla začít prodávat v průběhu příštího roku.

Na indickém trhu se pro příští Jazz počítá i s benzinovým 1.2 i-VTEC o výkonu 66 kW. Tento motor je známý už z druhé generace tohoto malého MPV.

V létě představená třetí generace Hondy Jazz se už na domácím japonském trhu prodává, v říjnu tu dokonce byla vůbec nejprodávanějším automobilem. Japonci mohou vybírat ze tří verzí – s 1,3litrový a 1,5litrový benzinový motor doplňuje varianta s hybridním pohonem kombinující elektromotor, sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku a 1,5litrový zážehový agregát pracující v Atkinsonově cyklu.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - King
21. 11. 2013 15:54
Re: ta maska alebo co to ma na predku
+1

Jen bych ještě dodal, že praktický nebo pragmatický přístup to není. Nezohledňuje totiž ty výhody a silné stránky CR-V proti konkurenci, které by se v takovém posuzování musely projevit.
Avatar - King
21. 11. 2013 15:53
Re: ta maska alebo co to ma na predku
To bych neřekl, nejde to ten monotvar masky a světlometů, divná je ta lamela mezi světlomety. U Civicu ten problém není a není ani u Vezelu, ale u Jazzu mi to ztvárnění nesedí. Až si ho koupím, dostane masku Mugen. ;-)
21. 11. 2013 09:03
Re: ta maska alebo co to ma na predku
Vždyť píše do Blesku...
21. 11. 2013 09:02
Re: ta maska alebo co to ma na predku
To ne, maska je zcela v duchu Civic designu a Civic je přece designový absolutní král, ne?
21. 11. 2013 08:55
Re: ta maska alebo co to ma na predku
To je stejně fuk, Jazz je proti libovolnému korejci bomba kára.
Ono je to obecně fajn auto, jen ta cena to dost sráží.