Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi R8: Už příští rok z nové továrny

Michal Fokt
Diskuze (1)
Audi potvrdilo, že nová generace sportovního modelu R8 přijede už příští rok. Momentálně se pro něj v Německu staví úplně nová továrna.

Audi R8 si užije svou loňskou modernizaci kratší dobu, než jsme si asi všichni mysleli. Zatímco dosud se předpokládalo, že druhá generace R8 bude debutovat až v roce 2015, nejnovější zprávy z Ingolstadtu říkají, že nejsportovnější vůz se čtyřmi kruhy ve znaku přijde už příští rok. Jeho možnou podobu jsme vám ukázali před pár dny a už delší dobu se hovoří o tom, že chystaná R8 bude lehčí, výkonnější a agresivněji stylizovaná.

Nemělo by přitom jít o klasické řešení, kdy se auto pro uspokojení nedočkavců představí koncem roku a prodej začne o několik měsíců později. Výroba se spustí už v polovině roku 2014, takže je velmi pravděpodobné, že se k prvním zákazníkům skutečně dostane již příští rok. Audi pro něj staví úplně novou továrnu v průmyslové zóně Böllinger Höfe nedaleko Heilbronnu.

Fabrika vzniká na ploše 23 hektarů s velkým důrazem na ekologický provoz. Bude ke svému provozu částečně využívat solární energii a sbírat dešťovou vodu, která bude opětovně recyklována. R8 by v ní měla být vyráběna pod dohledem divize Quattro GmbH s využitím všech nejnovějších výrobních postupů a procesů, které má bavorská automobilka k dispozici.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - flyboyeda
30. 9. 2013 19:40
Na novou R8 jsem hodně zvědavý
to je úžasné že bude mít R8 svou vlastní továrnu a na rok 2016 by mohl přijet Nanuk