Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Audi R8 bude lehčí, silnější a agresivnější

Michal Fokt
Diskuze (96)
Máme nové informace o chystané druhé generaci ingolstadtského supersportu R8. Audi při jeho vývoji využije spoustu zkušeností z vytrvalostních závodů.

První supersport v historii značky Audi se rozhodně povedl a ingolstadtská automobilka ho před rokem vrátila do prvotřídní formy prostřednictvím faceliftu, jenž autu dává další tři roky navíc. Druhá generace se chystá na scénu v roce 2015 a zdá se, že bude připravena s ještě větší péčí, než ta stávájící.

Audi R8 2015 bude mít proporce velmi podobné současnému modelu, počítejte ale s agresivnějším designem a výraznější "singleframe" maskou chladiče, podpořenou rozměrnými nasávacími otvory a kompletní diodovou optikou předních světlometů i zadních svítilen. Záď kupé dostane dvojitý difuzor, inspirovaný závody Le Mans.

Z interiéru zmizí klasický přístrojový štít, jenž bude nahrazen displejem s možností zobrazení digitálního obrazu ze zadní kamery, což je technika, kterou nasadí Audi letos v Le Mans. Auto navíc dostane i vylepšený infotainmentový systém MMI.

Ovšem co je důležitější, u všech motorických verzí se dočkáme výkonového navýšení o přibližně 19 kW, což v případě modelu s motorem 4.2 V8 znamená nějakých 335 kW, zatímco desetiválec 5,2 litru bude disponovat výkonem 425 kilowattů. Oba motory dostanou systémy start/stop a deaktivaci válců. Dynamika nové R8 ale bude lepší, než jak by odpovídal nárůst výkonu. u Audi totiž pracují na snížení hmotnosti prostřednictvím použití hliníku, karbonu i FRP a to i na takových dílech, jako jsou zkrutné stabilizátory nebo pružiny.

Nebudou chybět keramické brzdy, titanové náboje kol a prostorový rám už rozhodně nebude jen hliníkový, celých 23 % bude tvořit uhlíkový kompozit. Všechny tyto změny dostanou váhu Audi R8 2015 pod hranici 1500 kg.

Michal Fokt
Diskuze (96)
Avatar - salamoon
21. 6. 2013 18:14
Re: To bude raketa
"ti vyzrálí" si tieto detinske hadky mozno precitaju,nebudu tu presviedcat ineho o svojej pravde a respektujuc obe auta zavru diskusiu.
Avatar - flyboyeda
21. 6. 2013 16:53
Re: To bude raketa
:-)
21. 6. 2013 16:49
Re: To bude raketa
Toto bolo neuveritelne chytre. Uz mas IQ 76. Skus este nieco, mozno zvladnes vyssie cisla.
Avatar - flyboyeda
21. 6. 2013 16:41
Re: To bude raketa
no jo nic chytrého z tebe ještě nevypadlo a ani nic nevypadne to asi proto,že nejsi chytrý,běž si zajezdit s svým supersportem s motorem ve předu se svým bojlerem s kolesami
21. 6. 2013 16:22
Re: To bude raketa
Co bolo bolo, teraz mas nadelane v kapuste a si kral hlupakov.

Prijmi to ako fakt.