Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Daewoo Matiz na českém trhu

Michal Fokt
Diskuze (22)
Pokud jste v pátek 2. listopadu neměli cestu kolem některého z dealerů Daewoo, tak vězte, že počínaje tímto dnem zde začal prodej inovovaného automobilu Matiz...

Daewoo Matiz si svým sympatickým vzhledem, který mu dalo italské designérské studio Italdesign, získal v České republice mnoho zákazníků. Nyní prošel poměrně rozsáhlou modernizací, která by měla přilákat další zákazníky.

Na první pohled zaujme nově tvarovaná usměvavá příď, změna umístění předních směrových světel a modifikované nárazníky. Při důkladnějším sledování odhalíte, že se změnilo i umístění rámečku SPZ. V interiéru jsou nově pojaty výplně dveří a přístrojový panel, sedadla vpředu mají delší sedák i opěradlo.

Změny však nebyly pouze kosmetické, ale dotkly se i konstrukce vozidla. Matiz má nyní díky zesílení rámu karoserie větší tuhost a lépe chrání posádku nejen při čelním, ale i při bočním nárazu, přeprogramováno bylo také ABS a jsou zde i nové elektronické předpínače bezpečnostních pásů. Identická pohonná jednotka je nyní tišší a díky úpravě uložení se také snížily vibrace motoru, pronikající do interiéru.

Inovovaný Matiz bude v základním provedení S stát 223.900 Kč, luxusnější varianta SE pak 243.900 Kč. Standardem je třetí brzdové světlo, střešní nosiče, boční ochranné lišty, tónovaná skla, zadní stěrač s ostřikovačem, imobilizér, anténa a dva reproduktory. Za příplatek lze pořídit dva airbagy, klimatizaci, posilovač řízení, metalízu a ABS.

Michal Fokt
Diskuze (22)