Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mitsubishi ASX na prvních fotkách. Došlo na vzhledové retuše a nový infotainment

Stanislav Kolman
Diskuze (73)
Kompaktní SUV japonské automobilky se za pár dní představí na ženevském výstavišti. Ještě před oficiální premiérou se ukazuje na úvodních snímcích.

Už jsme si zvykli, že odhalení nových modelů se neodehrávají na výstavištích autosalonů, ale automobilky své vozy představují na sítích dopředu. Omlazené Mitsubishi ASX sice míří na letošní show v Ženevě, prohlédnout si jej však můžete už nyní. ASX (na některých trzích prodáváno se jménem Outlander Sport) se vyrábí od roku 2009 a za tu dobu vzniklo již 1,32 milionu kusů. Kupříkladu v USA jde o nejprodávanější Mitsubishi vůbec.

Změny jsou patrné zvenčí a uvnitř. Exteriér dostal agresivnější vzezření, které více odpovídá aktuální designové filosofii značky. Vzhled auta je tak nově mnohem více příbuzný s modely Eclipse Cross či Outlander. Všimnout si můžeme přepracovaného předního nárazníku a masky či jiných LED světlometů.

Změny uvnitř přináší hlavně nový multimediální systém s vyspělejším audiem. Obrazovka narostla ze sedmi na osm palců a s navigací TomTom teď umí aktualizovat informace o provozu v reálném čase. A protože výčet změn není až tak bohatý, výrobce zmiňuje třeba i to, že videa uložené na USB zařízeních si lze nyní pouštět na displeji infotainmentu.

Nové ASX si vypůjčí motor z Outlanderu, konkrétně zážehový atmosférický dvoulitr s výkonem 110 kW a 195 newtonmetry točivého momentu. Zákazníci mají na výběr mezi pohonem předních i všech kol a pohonnou jednotku mohou párovat s pětistupňovou manuální převodovkou, případně samočinným ústrojím CVT se šesti virtuálními stupni pro sportovnější pocit z jízdy.

Další podrobnosti o omlazeném ASX se dozvíme na ženevském výstavišti. Jen připomeňme, že letošní ročník tradičního březnového autosalonu startuje prvním tiskovým dnem 5. března a redakce Auto.cz na místě nebude chybět.

Stanislav Kolman
Diskuze (73)

Doporučujeme

Avatar - Blue Sun
13. 2. 2019 10:08
Re: je to vývoj designu jako obvykle
Nezáviď, opice.
Avatar - WinDiesel
13. 2. 2019 09:57
Re: je to vývoj designu jako obvykle
No co ty všechno nevíš wole. Ještě že tě tady máme abys nám to řekl euroekomodrésluníčko.
13. 2. 2019 08:21
Design
Předek vypadá jako brutální americké SUV a zadek je totalne nevýrazný ...
Avatar - skejpa
13. 2. 2019 07:55
ASX design
Teda jak na tohle zvenku někdo může říct, že je to povedené... 8-s 8-s 8-s Nepamatuju se už, že by nějaké nové auto klasické automobilky bylo takhle nehezké.
Zastaralé auto a ošklivý design. Tak snad aspoň ta cena zůstane příznivá. Důchodci to cestou do kaufu ocení.
Avatar - Zetti
13. 2. 2019 07:41
Re: Důchdcův sen pro štreky do Kauflandu
Ty si pletes kilowaty s konema