Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Mondeo za oceánem: Další detaily k Fordu Fusion

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Na platformě CD4 postavený Ford Fusion se představil už v lednu v Detroitu. Auto s tímto názvem ovšem nezůstane vyhrazeno pouze pro USA.

Fusion zamíří k zákazníkům ve Spojených státech s přeplňovanými zážehovými čtyřválci EcoBoost 1,6 a 2,0 l, později také s atmosférickým čtyřválcem a dvěma typy hybridů. Fusion Hybrid používá benzinový dvoulitr pracující v Atkinsonově cyklu v kombinaci s elektromotorem. Na trh přijde i plug-in varianta s názvem Energi. Mohou se na něj těšit ale také Mexičané. Španělský Autoblog už zveřejnil alespoň základní specifikace.

Fusion zde nabídne dva motory. Slabší agregát 2,5i 16V o výkonu 125 kW (170 k) může být kombinován s přímo řazenou nebo automatickou převodovkou. Dvoulitrový EcoBoost nabízí 177 kW (240 k) a výhradně šestistupňové samočinné ústrojí s možností řazení pádly pod volantem. Výbav je pět, dvě nejlevnější lze kombinovat pouze s prvně jmenovanou pohonnou jednotkou. Ford počítá s cenovým rozpětím 320-450 tisíc pesos (zhruba 477-670 tisíc korun).

Podoba evropského Mondea čtvrté generace (oficiálně ovšem Mk5) byla odhalena 6. září 2012 na akci Go Further v Amsterdamu. Design je s Fusionem shodný, ovšem místo sedanu se bude prodávat i jako pětidveřový liftback a kombi. Pod kapoty zamíří tříválec 1,0 EcoBoost, vrací se i pohon všech kol, tentokrát v kombinaci s turbodiesely TDCi. Nebude chybět ani hybrid HEV, byť pouze ve čtyřdveřové verzi.

Ve výbavě najdeme například panoramatické střešní okno, multimediální systém Sync s osmipalcovou obrazovkou, adaptivní LED světlomety a nafukovací bezpečnostní pásy pro zadní cestující. Mondeo se veřejnosti ukáže poprvé na nadcházejícím autosalonu v Paříži a jeho výroba poběží v belgickém Genku.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - eliot
24. 9. 2012 16:19
Re: facelift
Myslím ,že zarytým fordařům se ten design neomrzi ani po 15-ti letech...
24. 9. 2012 11:58
facelift
Tak se obávám, že než se dostane nové Mondeo k zákazníkovi, bude již tak dlouho po prvním představení, že bude čas na facelift. Podoba je známá prakticky od ledna 2012 a optimistický výhled prodeje je podzim 2013, to je skoro 2 roky !!!