Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo se zpozdí, má problémy s homologací

David Bureš
Diskuze (44)
Nová generace Fordu Mondeo se bude pro evropské trhy i nadále vyrábět v belgickém Genku.

Automobilka Ford posune zahájení výroby nové generace modelu Mondeo, a to až o tři měsíce proti původním předpokladům. Jako první o tom informovala belgická média, která citovala zdroj z odborů.

Podle původních plánů se měla nová generace Mondea začít vyrábět v belgickém Genku 6. dubna 2013. Spolu s posunutím zahájení výroby se pravděpodobně odloží i začátek prodeje auta.

Mluvčí belgického zastoupení Fordu Arnaud Henckaerts serveru Automotive News Europe sdělil, že za posunutím začátku produkce jsou problémy týkající se homologace a úrovní specifikace. Bližší detaily ale odmítl poskytnout, protože se jedná o interní problém značky.

Nové datum zahájení výroby zatím stanoveno nebylo. „Není to neobvyklý problém, 6. dubna 2013 bylo pouze interní datum pro začátek produkce,“ řekl Henckaerts.

Výroba v Genku je v současnosti o 16 % nižší než obvykle. Blíží se totiž konec životního cyklu současných generací Mondea, S-Maxu a Galaxy, které se zde vyrábějí. Automobilka zatím nerozhodla, zda budoucí S-Max a Galaxy budou vznikat v belgickém závodě. Je však jisté, že výroba současných generací bude probíhat po celý rok 2013.

Čtvrtá generace Fordu Mondeo má být oficiálně představena na podzimním pařížském autosalonu. Automobil bude sesterským modelem aktuální generace Fordu Fusion, představené letos v lednu. Tyto vozy se budou lišit jen v technických detailech jako nabídka motorů nebo naladění podvozku. Budoucí Mondeo bude mimochodem vybaveno airbagy v bezpečnostních pásech zadních sedadel.

David Bureš
Diskuze (44)
Avatar - HitmanPB
12. 7. 2012 16:57
Re: Mondeo
S Mazdami nemám skúsenosti, čiže tie môžem hodnotiť iba po vizuálnej stránke. Mazda robí určite dobré autá. Ale s Fordami som jazdil, páčili sa mi ich jazdné vlastnostia a vizuálne sa mi páčia viac ako Mazdy.
12. 7. 2012 15:11
Re: BUĎ - ALEBO
určite?
Avatar - positivemind
12. 7. 2012 14:12
Re: Mondeo
Bohužel s těmi plasty musíš nějakou dobu žít a pokud jsou nevzhledné už na pohled, těžko to zachrání cena. Pokud má ale někdo v plánu koupit auto menší a Mazda 6 mu umožní přeskočit výš, bude spokojený. Stejně otřesný je uvnitř třeba Passat
12. 7. 2012 14:01
Re: Mondeo
nojo, olizovaci plastu si na sve neprijdou, ale motoricky, podvozkove a co se komfortu tyce moc chyb nema. cenove to myslim taky odpovida.
Avatar - jazva
12. 7. 2012 13:32
Re: Mondeo
Mazda 6 má otrasný interiér... :no: