Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Focus: První fotografie unikly na internet

Jan Mička
Diskuze (67)
Na internet unikly první fotografie modernizovaného Fordu Focus. Vůz si odbude světovou premiéru na autosalonu v Ženevě.

První fotografie modernizovaného Fordu Focus zveřejnil server Carscoops.com. Vůz oproti stávající verzi přichází s přepracovanou přídí v čele s novou maskou chladiče ve stylu současné Fiesty a v Evropě stále nedostupné nové generace Fordu Mondeo. Hlavní proporce zůstaly zachovány, především vzadu je však patrné značné zeštíhlení svítilen a nové víko zavazadelníku.

S modernizací došlo také k přepracování interiéru. Středová konzola se zbavila velkého množství tlačítek, které bylo nahrazeno rozměrným displejem s intuitivním dotykovým rozhraním. Podle dostupných informací se dočkáme také jednoduššího ovládání nejdůležitějších funkcí vozu.

O rozšíření motorové palety jsme informovali již dříve. V nabídce by se měl objevit nový turbomotor 1.5 EcoBoost (v Evropě vůbec poprvé) a vznětový čtyřválec 1.5 TDCi, který již známe z modelu B-Max. V souvislosti s modernizovaným Focusem se hovoří také o plug-in hybridní verzi, která by mohla dostat technologie použité u modelu C-MAX Energy či Mondeo Hybrid. To by znamenalo kombinaci zážehového dvoulitru Duratec, elektromotoru a akumulátoru se zvětšenou kapacitou.

Modernizovaný Ford Focus bude oficiálně představen na blížícím se autosalonu v Ženevě. Více informací přineseme na Auto.cz v následujících hodinách.

Jan Mička
Diskuze (67)
24. 2. 2014 12:36
Re: Hm
Podmienečne.
24. 2. 2014 12:35
Re: Velmi povedene...
Aktuálna verzia nie je pekná ani naživo, interiér absolútne nie.
Avatar - wakantanka
24. 2. 2014 12:05
Re: Velmi povedene...
No ak chceš olizovať plasty, tak to musíš inam. Forda si kúpi človek, ktorého poteší ako to auto jazdí, akú odozvu mu dáva riadenie, že z neho nevytrasie dušu na každej jame, že podvozok znesie ďaleko viac ako mu povolí motor atď. Choď sa previezť a potom rob závery.
Avatar - rimow11
24. 2. 2014 09:23
interier
ako hyundai ix35.. :no:
Avatar - Pekelná Micinka
23. 2. 2014 23:09
Re: Nový?
Kdyby měl ProCeed ty mlhovky normální, jako obyč Ceed byl by fakt pěknej. Jak jsem viděl dnes toho Ceeda tak mi přišlo, že ty protáhnutý světla by se hodily k nějakýmu hot hatchi, ideálně více odlišenému od základního modelu, jako je to u Golfu a Scirocca. ProCeed je dostatečně jinej, ale ty čtyřbodový světla se mi fakt nelíbí.