Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz C (W205) na prvních fotografiích

Jan Mička
Diskuze (53)
Představení nového Mercedesu třídy C je plánováno na lednový autosalon v Detroitu, tvary exteriéru však zůstávaly utajeny. Až do teď.

Již od začátku bylo celkem jasné, že si design nové generace Mercedesu třídy C (W205) vezme za vzor jeden ze současně prodávaných modelů. V úvahu připadala nová vlajková loď automobilky, což se do posledního detailu potvrdilo. Fotografie interiéru jsme zveřejnili již dříve a je zjevné, že třída C nikdy nebyla luxusnější. Tvary exteriéru, které vidíme na prvních neoficiálních fotografiích, se oproti současnému Céčku posunuly na míle daleko.

Již na první pohled nelze pominout podobnost s novou třídou S. Podíváte-li se na fotografii důsledněji, zjistíte, že se v podstatě jedná o její zmenšenou verzi. Přídi dominuje ohromná maska chladiče, doširoka rozevřený přední nárazník a LED světlomety. Linie táhnoucí se od předního po zadní blatník Esku rovněž odpovídá. V galerii najdete i fotografii vozu s AMG sportovním paketem, který bude k dispozici krátce po uvedení na trh.

Ani nový Mercedes-Benz třídy C se nevyhnul úspoře hmotnosti a zvýšení efektivity. Vůz bude postaven na nové platformě MRA pro pohon zadních kol, která díky použití hliníku, kompozitních materiálů a vysokopevnostní oceli ušetří až 100 kilogramů hmotnosti. Rozvor náprav se prodlouží o 60 milimetrů, spotřeba nabízených agregátů se průměrně sníží až o 20%. Vůz bude dostupný jako sedan, kombi, kupé, kabriolet a v úvahu připadá také liftback.

Jan Mička
Diskuze (53)
10. 11. 2013 20:56
Re: Navigace..
Přesně tak, Cherokee to napsal velmi trefně..a já pouze dodám, že jízdní vlastnosti jsou stejně dobré, jako u Ačka..(stejná platforma), jen jiny desing....a navíc,,,CLA v červené, hmmmmm)) Jinak co se týká nového Céčka, už jsem měl možnost ho vidět bez kamufláže a mne osobně se velmi líbí, ale jde pouze o věc názoru..
Avatar - vabis
30. 10. 2013 11:10
malý a velký
malý a velký, stejně jako w202 byl vzhledově malý w140, tak nyní w205 je vzhledově malá w222, proč ne ;-)
Avatar - CHerokee
30. 10. 2013 10:10
Re: Naozaj ?!
Tak každý to vidí jinak. Zadek u E je konzervativní, proto bych podobně ladil celé auto.
Avatar - CHerokee
30. 10. 2013 10:09
Re: Navigace..
>:D >:D >:D .. tak nějak, ale člověk se tu aspoň něco přiučí, jsou tu věci, které jsem nikde jinde neslyšel.
Avatar - CHerokee
30. 10. 2013 10:08
Re: Navigace..
Myslel jsem samozřejmě designově a stylově, nikoliv platformu.