Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz zveřejnil první fotografie interiéru nové třídy C (W205)

Jan Mička
Diskuze (97)
Nová generace Mercedes-Benzu C se odhaluje. Automobilka jako první zveřejnila oficiální fotografie interiéru.

Mercedes-Benz nedlouho po zveřejnění ochutnávky nové generace třídy C (W205) ukázal první fotografie interiéru. Oficiální představení vozu je plánováno na lednový autosalon v Detroitu, prodej by mohl začít již v létě.

Základní koncept přístrojové desky v budoucnu dostanou všechny modely stuttgartské automobilky. Dominantou je široká středová konzola s trojicí výdechů ventilace a rozměrným displejem multimediálního centra. Standardem bude obrazovka o úhlopříčce 7", za příplatek, tedy hlavně k systému Comand Online, bude o 1,4" větší. Jeho součástí je velký dotykový ovladač na středovém tunelu, volič automatické převodovky našel místo pod volantem.

Jednou ze zajímavých novinek je právě ona ventilace. Na základě dat z GPS navigace totiž sama pozná, kdy jedete v tunelu. Podle toho upraví množství proudícího vzduchu do kabiny, aby se zde nedostalo přebytečné množství nahromaděných škodlivin. U nové třídy C také odpadá nutnost deaktivace airbagu spolujezdce v případě, že zde chcete upnout dětskou sedačku. Senzory vše obstarají za vás. Další bezpečností systémy budou převzaty z loni modernizované třídy E.

Ani nová třída C se nebrání trendu snižování hmotnosti. V závislosti na zvolené motorizaci bude vůz až o 100 kilogramů lehčí, vnější rozměry přitom narostou (rozvor delší o 60 mm). S tím úzce souvisí i snížení spotřeby paliva až o 20% oproti současné generaci. Automobil by měl být zároveň komfortnější než kdy dříve. V položkách příplatkové výbavy nebude chybět vzduchové odpružení Airmatic s možností čtveřice nastavení (Comfort, Eco, Sport, Sport Plus), které v závislosti na aktuální rychlosti dokáže automaticky snižovat světlou výšku, aby bylo dosaženo lepší aerodynamiky a tím i nižší spotřeby paliva.

Jan Mička
Diskuze (97)
Avatar - Emel
23. 10. 2013 09:08
Re: Céčka
Já Éčko nikde ve svém okolí nemám, ale shodou okolností jsem sedl do taxíku... a nestačil se divit. Slovo které mě nejčastěji napadalo bylo "humpolácké". Tvrdé plasty, divné černé lesklé a mohutně poškrábané lišty... ale hlavně, tvary mi přišly odbyté a musel jsem sám sebe přesvědčovat, že je to asi záměr a že to má působit jednoduše a funkčně. Nechci podle jedné olítané drožky soudit celé Éčko, ale tohle byla opravdu bída.
Avatar - šmoula nešika
23. 10. 2013 06:09
Re: Céčka
... ale spíše sportovní.
Avatar - šmoula nešika
23. 10. 2013 06:08
Re: Céčka
Myslel jsem v rámci sedanů od MB. I áčko má interiér pěkný.
Avatar - white label
23. 10. 2013 00:34
Re: Céčka
Kokpit současného Ečka považuješ "za nejlepší směsicí stylu a luxusu"? Tak to máme o tomto druhu stylu a luxusu hodně rozdílné představy..., ale zase ne, že by mi ty rozdílné představy vadily... ;-)
Avatar - šmoula nešika
22. 10. 2013 23:02
Re: Céčka
Uvidíme časem. Osobně mi docela vyhovuje současný interiér po faceliftu. A za nejlepší směsicí stylu a luxusu považuji kokpit E. Ale změna je život...