Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz Sprinter se odhaluje na videu. Na co se můžeme těšit?

David Bureš
Diskuze (1)
Sprinter v nadcházející generaci už nebude příbuzným Crafteru, Volkswagen si velkou dodávku vyvinul sám.

Video se připravuje ...

Velké dodávky jsou pro výrobce užitkových vozidel klíčovými modely, hlavně díky slušným výdělkům na takových vozech. Není tak divu, že Mercedes bere velice vážně nástup nové generace modelu Sprinter. Její odhalování začalo už v září, první skicou, pokračovalo v prosinci prezentací interiéru a nyní se blíží ke konci. V úterý 6. února bude nový Mercedes-Benz Sprinter světu oficiálně odhalen.

Krátce před oficiální premiérou na ní automobilka nalákala videem, v níž novinku částečně ukázala. Vedle interiéru, který bude moci být na poměry dodávek neobyčejně luxusně vybaven, odhalila i vybrané části karoserie. Z toho vyplývá, že se design přiblíží aktuálnímu modelu Vito.

Jak je u dodávek zvykem, můžeme se těšit na velké množství nabízených variant, sama automobilka hovoří o tisícovce kombinací. Zákazníci budou moci vybírat mezi pohonem předních, zadních nebo všech kol nebo různými velikostmi, v nabídce budou tři varianty rozvoru, čtyři délky a tři výšky. K dispozici bude i široká nabídka agregátů, které budou přizpůsobeny novým emisním normám.

Novinkou pak bude varianta s elektrickým pohonem nazvaná eSprinter, která nabídku doplní v roce 2019. Technika bude převzata z již představeného eVita, v závislosti na velikosti baterií má elektrododávka ujet až 200 kilometrů.

Mercedes-Benz Sprinter bude možné pořídit jako ryze pracovní, účelnou dodávku, zákazníci se však budou moci rozmáchnout a vůz bohatě vybavit. Výbava zahrne i takové prvky jako multimediální systém s rozměrnou obrazovkou nebo elektricky ovládané sedadlo řidiče, standardem má být startování tlačítkem. Automobil bude možné odemknout i pomocí chytrého telefonu, což má usnadnit práci správcům vozového parku. Z toho důvodu bude vůz rovněž schopný posílat data o jízdě do cloudu.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - wakantanka
26. 1. 2018 19:17
Antikorozna ochrana
By sa hlavne mala zlepsit, resp.vozidla urcene pre severnu afriku by nemali skoncit v europe.