Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O víkendu čeká řidiče zdržení na hranicích. Kde si počkáte?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Řidiči by se měli na víkend připravit na zdržení na některých rakouských hraničních přechodech, silný provoz na hlavním tahu z Vídně do Mikulova, uzavírku dálnice A7 v Německu a kolony mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj

Informovala o tom organizace Asistenční služby pro motoristy (ÚAMK) a německý (ADAC) a rakouský autoklub (ÖAMTC).

Dočasně obnovené kontroly na rakouských hranicích způsobují kolony a zdržení až několik desítek minut. Největší komplikace čekají na řidiče na rakouské dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein, dálnici A1 na hraničním přechodu Walserberg nedaleko Salcburku a dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf.

Na severorakouské dálnici A1 hrozí zahuštění dopravy zejména v neděli, kdy mají odjíždět návštěvníci velkého festivalu v městečku St. Pölten. Silný provoz lze očekávat také na rakouském hlavním tahu z Vídně do Mikulova, hlavně kvůli velké ceně motocyklů v Brně. Na rakouské dálnici A9 musí řidiči počítat s tím, že tunel Gleinalm zůstává v obou směrech uzavřen asi až do 5. září. Vyznačená objízdná trasa vede po místních silnicích Semmering Schnellstrasse (S6) a Brucker Schnellstrasse (S35). Riziko dopravní zácpy existuje podle rakouského ÖAMTC na několika spojích, hlavně na taurské dálnici A10 a dálnici A13 směrem na alpský Brennerský průsmyk.

Od soboty ráno až do nedělního večera uzavřou v Německu dálnici A7 mezi exity Gramschatzer Wald - Dreieck Schweinfurt ve směru z Würzburg na Fulda. Od soboty večer do neděle ráno bude v obou směrech neprůjezdná dálnice A7 mezi exity Bockenem - Seesen (Harz).

Ve Slovinsku způsobuje řidičům komplikace stavba nové dálnice A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Auta v obou směrech se nejspíš nevyhnou dlouhým kolonám.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)