Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Cascada dostane silnější motor

Jan Mička
Diskuze (0)
Benzínový čtyřválec 1.6 SIDI je prvním z rodiny nových agregátů vozů Opel. Výrobce rozšiřuje nabídku o silnější verzi, která se zanedlouho představí ve Frankfurtu.

Výkon motoru bude posílen na 147 kW, točivý vzroste na rovných 300 N.m (+40 N.m). V souvislosti s tím poskočí i maximální rychlost z původních 222 km/h na 235 km/h (s manuální převodovkou). Abyste vůz na silnici od slabší verze snadno rozpoznali, bude vybaven dvěma koncovkami výfuku. Cascada je však pořádný kus auta, což se podepisuje na základní hmotnosti 1701 kilogramů. Výraznější zkrácení času akcelerace z 0-100 km/h proto neočekávejme.

Vysokého výkonu nebylo dosaženo jen přemapováním řídící jednotky, jak by se mohlo na první pohled zdát. Silnější verze motoru 1.6 SIDI dostala nové písty, kompresní poměr má nyní hodnotu sníženou na 9,5:1. Zachován by měl být jemný chod motoru, mírně však vzroste spotřeba paliva z původních 6,3 l/100 km na 6,7 l/100 km. Otázkou zůstává, zda se Cascada krom silnějšího zátahu konečně projeví i zvukově. V základu zůstane manuální šestistupňová převodovka, automat bude za příplatek.

Jan Mička
Diskuze (0)