Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel GTC Concept: nové velké kupé na cestě?

Ondřej Láník
Diskuze (25)
Na internetu se objevily snímky utajovaného konceptu, který si Opel přichystal na ženevský autosalon.

Od dob Calibry, která vládla dostupným kupé na počátku devadesátých let, nenabídl Opel nic tak rozměrného. Astra byla spíše lidovějším pokračováním a tak je nový koncept možná předzvěstí něčeho "velkého-dvoudveřového". Podle prezentovaného designu jde pravděpodobně i zlomový model, podle kterého se budou v následujících letech řídit designéři při sjednocování tvarů jednotlivých modelových řad.

Příď nese novou evoluci opelovské masky, jejíž horní polovina je tvořena chromovanými lištami. Zcela novým prvkem jsou vertikálně umístěné otvory sání, částečně zasahující do tvarů sdružených světlometů. Efektně sportovní tvar mají vnější zpětná zrcátka s integrovanými směrovkami. Boky vozu nesou výrazný klínovitý prolis, ale žádný otvor ani imitaci otovru pro odvod chladícího vzduchu.

Charakteristická silueta kupé je momentálně oživena novým Audi A5, a tak je pro Opel nepříjemnou shodou okolností, že sériový automobil podobného charakteru představuje konkurenční značka na stejném místě.

Očekává se, že v útrobách GTC jsou komponenty z nové Vectry. Podle prvních informací má studie pod kapotou přeplňovaný zážehový šestiválec, který posílá hnací síly na všechna čtyři kola.

Ondřej Láník
Diskuze (25)
Avatar - Dragon.001
21. 5. 2007 01:01
To je ale kus =)
Mít tuhle káru, tak jak je se slibovaným posíleným morem 2,8 z OPC-čka a pohonem 4x4 tak budu ten nejšťastnější chlap pod sluncem.

Krásnější auto jsem už dlouho neviděl. Ty světla přecházející v přívody vzduchu pro brzdy :yes: Tohle vidět ve zpětným zrcátku, tak mi přeběhne mráz po zádech a klidím se z cesty...

Tohle řídit by snad bylo lepší než sex.

Dávám 10 palců

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
5. 3. 2007 22:36
Re: Opel vstava z popola
skvela volba GTS v ciernej :yes: uprimne ti zavidim ;-)
5. 3. 2007 22:28
Re: Opel vstava z popola
Signum = class of itself :yes: Je to nadhera, v nemecku velmi oblubene, vacsinou to nemci kupuju v plnej vybave a 3.0 CDTI
Avatar - Ricardo
5. 3. 2007 15:00
Blitzkieg Bop
Tohle GTC je od začátku do konce bez jediné chyby - snad jen by to chtělo umravnit tuningový přední (potažmo i zadní) nárazník. Je vidět, že všechny vnější tvary jsou myšleny smrtelně vážně, včetně detailního zpracování kapoty, bočních linií i muscle-zádě. Pětipalcové auto :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
5. 3. 2007 14:13
Re: To si delas srandu!
To je vtip tydne! Ano jestli chces vypadat jako konformni stupid curajici s proudem, tak si porid Audi. Pokud jim veris stupidni hesla "Naskok diky technice" porid si Audi. Ale nedelej to, pokud chces vypadat dobre. V Audi budes vypadat nanejvys trapne, stejne jako vypada to auto. :-! Uroven designu Opelu je UPLNE nekde jine nez u Audi. Audi sazi na vyklestene, u vsech modelu stejne a rekl bych prizdisracske designove koncepty. Opel projevil o poznani vice odvahy, vkusu a stylu. Podobne hloupe narazky na podobnost s Audi by si mela rozmyslet i redakce. Nebo chteji pani redaktori podobne hlupacky a jimy vypoustene klise podoporovat, ba primo iniciovat? Proc by pro Opel melo byt neprijemne uvadet na veltrhu podobne auto kdyz tam bude A5, jak uvadi clanek? Neprimo tim dava redakce najevo, ze automaticky povazuje vyplod Audi za lepsi. A5 dosud neni zadnym meritkem tridy - jak by mohlo? Jeho premiera se teprve chysta. Tak proc ta servilita? Jak rikam, fanatikum co jejich jest, ale ze na podobne hry pristupuje redakce mi vadi.