Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel GTC Paris: Předobraz třídveřové Astry?

Dariusz Szynder
Diskuze (0)
Opel oznámil, že na autosaloně v Paříži představí vedle nové Astry Sports Tourer také koncept GTC Paris. Očekává se, že půjde o třídveřovou verzi Astry.

Přesné informace o konceptu GTC Paris zatím Opel tají. V tiskové zprávě pouze naznačil, že automobil kombinuje rychlost a krásu. Tyto vlastnosti se spojují také v samotném názvu, který pojí dynamický charakter auta s názvem města módy, ve kterém se poprvé představí.

Opel není také příliš sdílný, pokud jde o vzhled konceptu. Mluví pouze o sportovním kompaktu s dramatickými proporcemi a povrchovými díly tvarovanými podle aktuálního designového jazyka značky Opel.

Důraz na rychlost a dynamiku naznačuje, že by koncept nemusel být pouze ukázkou samotné třídveřové Astry, ale je velmi pravděpodobné, že auto bude mít blízko k ostré Astře OPC.

První Opel Astra GTC se na trhu objevil v roce 2005. Třídveřový hatchback tehdy dostal sportovnější tvary karoserie než usedlejší pětidvéřová verze. GTC se tak stalo nástupcem nejen třídveřového hatcbacku, ale i tehdejší dvoudvéřové verze Coupe.

Dariusz Szynder
Diskuze (0)